Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > General Discussions > Off-Topic Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-26-2014, 04:40 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Walnut Creek, CA & 1,150 miles S of Key West
Posts: 4,874
2011 Rav4 DTC help

Pulled 20 codes (attached). Maint Required is lit up on the dash but Check Engine/MIL isn't.

Probably does have a small miss, Po300. Has 80k miles.

The rest doesn't make much sense to me, is mostly high AND low circuit/range errors. Does it have a voltage problem?

Friends hubby replaced the battery himself 3 months ago.

Can anyone help decipher?

http://www.peachparts.com/shopforum/attachments/off-topic-discussion/123320d1406407018-2011-rav4-dtc-help-2011-rav4-dtcs.jpg
Attached Thumbnails
2011 Rav4 DTC help-2011-rav4-dtcs.jpg  
__________________
Terry Allison
N. Calif. & S. of Key West

09' E320 Bluetec 77k
Reply With Quote
  #2  
Old 07-26-2014, 04:52 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Walnut Creek, CA & 1,150 miles S of Key West
Posts: 4,874
I think I attached a pdf that's legible this time.

http://www.peachparts.com/shopforum/attachment.php?attachmentid=123321&stc=1&d=1406407742
__________________
Terry Allison
N. Calif. & S. of Key West

09' E320 Bluetec 77k
Reply With Quote
  #3  
Old 07-26-2014, 05:03 PM
A Talent for Obfuscation
 
Join Date: Feb 2013
Location: In the Deep State
Posts: 10,960
Are the battery cables nice and tight?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-26-2014, 05:48 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Walnut Creek, CA & 1,150 miles S of Key West
Posts: 4,874
Yes, cables are tight. Everything looks under the hood.
__________________
Terry Allison
N. Calif. & S. of Key West

09' E320 Bluetec 77k
Reply With Quote
  #5  
Old 07-26-2014, 07:24 PM
Mölyapina's Avatar
User title not in use
 
Join Date: Oct 2012
Location: Chelmsford, Massachusetts
Posts: 4,355
Dumb question, but since no lights other than the oil change light are lit and (I assume) the car is running fine and returning appropriate power and gas mileage, does it matter?

BTW, I can't get the link you posted in post #2 to work...
__________________
"Senior Luna, your sense of humor is still loco... but we love it, anyway." -rickymay ____ "Your sense of humor is still loco... " -MBeige ____ "Señor Luna, your sense of humor is quite järjetön" -Delibes

1982 300SD -- 211k, Texas car, tranny issues ____ 1979 240D 4-speed 234k -- turbo and tuned IP, third world taxi hot rod

2 Samuel 12:13: "David said to Nathan, “I have sinned against the Lord.” And Nathan said to David, “The Lord also has put away your sin; you shall not die."
Reply With Quote
  #6  
Old 07-27-2014, 01:15 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: TX
Posts: 3,637
did someone plug and unplug every connector in the engine bay? do a reset, drive for another 200 miles and test the emmissions ready monitors if they report ready - test for the errors again.
__________________
2012 BMW X5 (Beef + Granite suspension model)

1995 E300D - The original humming machine (consumed by Flood 2017)
2000 E320 - The evolution (consumed by flood 2017)
Reply With Quote
  #7  
Old 07-27-2014, 01:52 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Walnut Creek, CA & 1,150 miles S of Key West
Posts: 4,874
Thanks. My scanner won't reset them for some reason. They are all enhanced codes as my scanner reports them. I am thinking they are a result of the weeks leading up to the battery failure and set due to low voltage and loss/no communication with various sensors.

Emission wise the scanner reports everything is good.
__________________
Terry Allison
N. Calif. & S. of Key West

09' E320 Bluetec 77k
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page