Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Search Forums

Showing results 1 to 30 of 500
Search took 0.09 seconds.
Search: Posts Made By: rgnprof
Forum: Mercedes-Benz SL Discussion Forum 03-22-2019, 05:53 PM
Replies: 9
Views: 171
Posted By rgnprof
Quick update: Just checked the duty cycle...

Quick update:

Just checked the duty cycle and I'm not sure what's going on here...

With key on engine off - I'm getting 0 duty cycle

With engine idling, I'm getting mixed results. If I use...
Forum: Mercedes-Benz SL Discussion Forum 03-22-2019, 09:52 AM
Replies: 9
Views: 171
Posted By rgnprof
Yea, I figure 2 'heads' are better than one... ...

Yea, I figure 2 'heads' are better than one...

Here's what I know after some early morning tests - it's currently 42F here and I decided to test the cold start valve. Pulled it and aimed it in a...
Forum: Mercedes-Benz SL Discussion Forum 03-20-2019, 04:38 PM
Replies: 9
Views: 171
Posted By rgnprof
My understanding is the CSV only works when it is...

My understanding is the CSV only works when it is pretty cold outside - ambient less than 50F, maybe even lower. It didn't start yesterday and it was 70F here...

I think it's contributing maybe...
Forum: Mercedes-Benz SL Discussion Forum 03-20-2019, 11:12 AM
Replies: 9
Views: 171
Posted By rgnprof
'86 560SL - really hard

I'm having a really hard time getting my SL to start cold. This morning was really tough - a bit damp out and in the low 50s - so not real cold. Took me about 60-90 seconds of cranking and then it...
Forum: Vintage Mercedes Forum 11-15-2018, 11:26 PM
Replies: 7
Views: 336
Posted By rgnprof
I have removed the hose, retightened, etc...don't...

I have removed the hose, retightened, etc...don't see any obvious reasons why its leaking...

Leak is not new....just started driving the car more here lately, but it's leaked for a long time...
Forum: Vintage Mercedes Forum 11-15-2018, 10:55 PM
Replies: 7
Views: 336
Posted By rgnprof
It has a filter...reservoir looks pretty much the...

It has a filter...reservoir looks pretty much the same, it's just separate from the pump. I'm really trying to figure out how to get this hose to stop leaking...
Forum: Vintage Mercedes Forum 11-15-2018, 10:11 PM
Replies: 7
Views: 336
Posted By rgnprof
The leak is very clearly coming from the hose...

The leak is very clearly coming from the hose connection to the pump...
Forum: Vintage Mercedes Forum 11-15-2018, 10:10 PM
Replies: 7
Views: 336
Posted By rgnprof
The reservoir is not attached to the pump on my...

The reservoir is not attached to the pump on my car - it’s mounted a couple of feet away....

I will check on the filter - thanks!
Forum: Vintage Mercedes Forum 11-15-2018, 07:39 PM
Replies: 7
Views: 336
Posted By rgnprof
‘72 250 power steering leak

My power steering is leaking where the high pressure hose connects to the pump. I’ve obviously tried tightening - not sure if I just have to keep tightening or not...

Would Teflon tape or...
Forum: Tech Help 05-09-2018, 09:40 PM
Replies: 4
Views: 860
Posted By rgnprof
Thank guys - hope to get this completed this...

Thank guys - hope to get this completed this weekend.
Forum: Tech Help 05-07-2018, 06:02 PM
Replies: 4
Views: 860
Posted By rgnprof
'91 300CE fuel injector question

I have had trouble getting this car running right for several years...recently I decided to pull the FD to check all the hoses under it for leaks and lo and behold I found 2 hoses cracked. I'm sure...
Forum: Tech Help 12-04-2017, 11:15 AM
Replies: 24
Views: 4,061
Posted By rgnprof
I have been steadily leaning the mixture (CCW...

I have been steadily leaning the mixture (CCW turn of mixture screw)...I had to go this way to get it to start...

I can not get the duty cycle to cycle - stays on 20% (I think)...I have had...
Forum: Tech Help 11-29-2017, 04:04 PM
Replies: 24
Views: 4,061
Posted By rgnprof
An update: I received the FD back and...

An update:

I received the FD back and installed it last week - got the car started for the first time in months...I had to back off (lean out) the mixture screw 4 full turns to get it to start......
Forum: Tech Help 10-26-2017, 11:58 AM
Replies: 24
Views: 4,061
Posted By rgnprof
It's funny you should ask - at this particularly...

It's funny you should ask - at this particularly time! I had never resolved the problem satisfactory, but car still continued to run "OK"...Earlier this summer, I finally broke down and took it to a...
Forum: Tech Help 03-13-2017, 06:52 PM
Replies: 12
Views: 696
Posted By rgnprof
Well, I replaced the ECU and I'm still having...

Well, I replaced the ECU and I'm still having problems. Checked the duty cycle at X11 with my meter and I'm getting 70% at KOEO, but none of the static tests follow specs from the online sources. ...
Forum: Tech Help 03-05-2017, 08:50 AM
Replies: 12
Views: 696
Posted By rgnprof
I was actually coming to that conclusion - albeit...

I was actually coming to that conclusion - albeit very slowly. I was thinking though that I had a bad MAS sensor - not a bad ECU. This model car has the MAS relay that controls a lot of stuff in...
Forum: Tech Help 03-04-2017, 05:45 PM
Replies: 12
Views: 696
Posted By rgnprof
Just figured out why I had no longer had 12v at...

Just figured out why I had no longer had 12v at the connector - I blew one of the 10 Amp fuses in the OVP. Replaced it and I'm back to 12v...

But, I have no idea why I have this phantom...
Forum: Tech Help 03-04-2017, 02:29 PM
Replies: 12
Views: 696
Posted By rgnprof
Well, I was wrong. I think I am dealing with...

Well, I was wrong. I think I am dealing with ghost voltage....initially - not thinking thru things well - I tested the current at the CSV connector by grounding to the battery - and the brake light...
Forum: Tech Help 03-04-2017, 12:01 PM
Replies: 12
Views: 696
Posted By rgnprof
No ghost voltage...unless ghost voltage can light...

No ghost voltage...unless ghost voltage can light a brake light!

Getting more confused - backprobed the CSV connector -with CSV connected - cranked car and had approximately 10v while cranking and...
Forum: Tech Help 03-03-2017, 09:19 PM
Replies: 12
Views: 696
Posted By rgnprof
Testing a cold start injector - '91 300CE (M104)

I am stumped. I have had cold start problems for years, literally...Have finally got around to pulling the cold start injector and have no fuel coming from the injector while cranking...

Did some...
Forum: Tech Help 08-27-2016, 02:53 PM
Replies: 2
Views: 306
Posted By rgnprof
Why is my '91 300CE starting out in 1st gear?

My car seems to start out most of the time in 1st gear - leads to a lurching, hesitant start and then a quick, hard shift in to 2nd - sometimes even causing the tires to slightly squeal. This car...
Forum: Diesel Discussion 08-19-2016, 12:50 PM
Replies: 19
Views: 728
Posted By rgnprof
Yes, my friend was trying to be helpful! He felt...

Yes, my friend was trying to be helpful! He felt badly about it - although it wasn't his fault. I would have done this job myself...

Just to be clear, my friend didn't add the oil - the guy from...
Forum: Diesel Discussion 08-19-2016, 09:29 AM
Replies: 19
Views: 728
Posted By rgnprof
Thanks for the replies...this is a real basic oil...

Thanks for the replies...this is a real basic oil change kind of shop - I don't think there is any way they could put in a motor...and since he is not willing to assume 100% liability he is only...
Forum: Diesel Discussion 08-18-2016, 07:49 PM
Replies: 19
Views: 728
Posted By rgnprof
Need some advice...Shop messed up my motor -

Need some advice - my '84 300D was taken in to a local shop for an oil change. I have not been driving this car for a while, a friend has been borrowing it and he took it in. They messed up the job...
Forum: Tech Help 06-25-2016, 02:35 AM
Replies: 7
Views: 638
Posted By rgnprof
Quick update - no spark...plugs, cap and rotor...

Quick update - no spark...plugs, cap and rotor look fine. I tested the crankshaft sensor - 680 ohms (some specs indicate this is ok, but at the low end, others I've read put 680 outside the accepted...
Forum: Tech Help 06-21-2016, 10:04 AM
Replies: 7
Views: 638
Posted By rgnprof
I checked the codes with my homemade tester -...

I checked the codes with my homemade tester - none noted.
Forum: Tech Help 06-21-2016, 09:22 AM
Replies: 7
Views: 638
Posted By rgnprof
Yea, I've jumped other vehicles with this car...

Yea, I've jumped other vehicles with this car before - always extremely careful. It's "probably" a coincidence, but...I've checked all fuses - even the 2 on the OVP (and swapped out the OVP, just to...
Forum: Tech Help 06-20-2016, 05:49 PM
Replies: 7
Views: 638
Posted By rgnprof
'91 300CE - W124 M104 - Cranks but no start

I used my '91 300CE to jump start my '72 250 - no problems initially, got my old car started, but when I went to back up the 300CE, it stalled and I haven't been able to get it started since. I've...
Forum: Mercedes-Benz SL Discussion Forum 04-04-2015, 10:57 AM
Replies: 2
Views: 575
Posted By rgnprof
I'm thinking (hoping) it might only be off a few...

I'm thinking (hoping) it might only be off a few teeth at the box - really can't be off much more than that...the shaft on the box rotated some when the box was loose from the frame, but it couldn't...
Forum: Mercedes-Benz SL Discussion Forum 04-03-2015, 07:20 PM
Replies: 2
Views: 575
Posted By rgnprof
Just replaced steering coupling - '560SL

Just completed this job and I used an alternate procedure described in another thread - I removed the 3 bolts holding the steering gear to the car and pried it back enough to remove the coupling. ...
Showing results 1 to 30 of 500

 
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page