Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Search Forums

Showing results 1 to 30 of 93
Search took 0.02 seconds.
Search: Posts Made By: Max J. Sandler
Forum: Tech Help 09-03-2004, 09:51 PM
Replies: 5
Views: 681
Posted By Max J. Sandler
Am I looking for trouble where there is none?

Thanks for everyone's replies. The injectors were replaced about a year ago along with the seals, so I don't think that is the problem. The cylinders that appeared to be running lean were the first...
Forum: Tech Help 09-03-2004, 04:37 PM
Replies: 4
Views: 1,521
Posted By Max J. Sandler
CIS-E / KE-Jetronic POWER MODULE !!!!

I also saw this along with another one that supposedly hooks to a sensor and adds 22 horsepower at the rear wheels. No one bid on it, which leads me to believe that it is a new variation on the...
Forum: Tech Help 09-03-2004, 04:32 PM
Replies: 5
Views: 681
Posted By Max J. Sandler
Post Am I looking for trouble where there is none?

I have a 1987 560 SL that seems to run extremely well; very smooth acceleration and idle. After changing the plugs, I noticed that some seemed to indicate a lean condition (very white insulator). ...
Forum: Tech Help 05-13-2004, 10:03 PM
Replies: 0
Views: 424
Posted By Max J. Sandler
Angry Bogging down

My 1987 560 SL has started to bog down on initial acceleration, then picks up and runs fine. The problem started suddenly, and it idles and runs fine once it's up to highway speed. It just went...
Forum: Mercedes-Benz Wheels & Tires 02-19-2004, 06:57 AM
Replies: 0
Views: 611
Posted By Max J. Sandler
Unhappy Stock Wheel Lugs

Does anyone know of a source for stock wheel lug bolts for a 1987 560 SL? Thanks
Forum: Tech Help 11-26-2003, 06:31 AM
Replies: 3
Views: 1,189
Posted By Max J. Sandler
Thanks, Haasman. I happen to have a new vacuum...

Thanks, Haasman. I happen to have a new vacuum modulator that I was going to use in my 560 SL. I think its the same for the 560 SEC, so I'll try installing it and see if it helps. What are the...
Forum: Tech Help 11-25-2003, 08:10 PM
Replies: 3
Views: 1,189
Posted By Max J. Sandler
Unhappy Transmission only shifts at high rpm's

I tried a search for this problem, and it seems to either the b2 piston, the vacuum modulator, or the bowden cable. My 1986 560 SEC sat for about two months without use until I replaced one of the...
Forum: Tech Help 06-20-2003, 05:31 AM
Replies: 8
Views: 2,181
Posted By Max J. Sandler
A/C compressor problem

There is no serpentine belt or, to my knowledge, a speed sensor. Initially, the A/C compressor would kick on for about 3-4 minutes before blowing the #5 fuse, which also controlled the blower motor....
Forum: Tech Help 06-19-2003, 09:49 PM
Replies: 8
Views: 2,181
Posted By Max J. Sandler
"If you unplug the low pressure wires and bridge...

"If you unplug the low pressure wires and bridge them the clutch should engage. Do this with the engine running and the AC on."

I think the pressure is okay because there is continuity across the...
Forum: Tech Help 06-19-2003, 05:22 AM
Replies: 8
Views: 2,181
Posted By Max J. Sandler
A/C compressor problem

I got the fans to work by jumping the switch; they don't work otherwise because the clutch doesn't engage. And you're right, it is an electrical problem. I thing it may be a relay, but I don't know...
Forum: Tech Help 06-18-2003, 06:23 PM
Replies: 8
Views: 2,181
Posted By Max J. Sandler
A/C Compressor problem

On my 1986 560SEC, the #5 fuse would blow whenever I turned on the A/C (which blew plenty of cold air). Now, the A/C clutch does not engage at all. The high pressure switch turns on the fan, but...
Forum: Mercedes-Benz SL Discussion Forum 05-01-2003, 06:52 PM
Replies: 1
Views: 590
Posted By Max J. Sandler
560 SL Wiper Blades

I had the same problem. Could not find them anywere aftermarket and ended up going to the dealer. I think they cost around $ 20+ each.
Forum: Mercedes-Benz Used Parts For Sale & Wanted 04-28-2003, 11:12 PM
Replies: 7
Views: 780
Posted By Max J. Sandler
E-mail response

Has anyone had a response from their e-mails to AMG142?
Forum: Mercedes-Benz Used Parts For Sale & Wanted 04-24-2003, 11:14 PM
Replies: 7
Views: 780
Posted By Max J. Sandler
15" rims

I could use those 15" rims, set of 5. I'd be more than happy to cover your time and trouble for shipping. E-mail me at: maddermax1@comcast.net
Forum: Mercedes-Benz SL Discussion Forum 04-21-2003, 08:46 PM
Replies: 3
Views: 1,171
Posted By Max J. Sandler
Fuel filter

The fuel filter is located on the passenger side of the car just behind the rear axle, and is partially covered by a rubber boot. You can use either use a floor jack under the rear differential...
Forum: Mercedes-Benz SL Discussion Forum 04-16-2003, 02:27 PM
Replies: 16
Views: 6,440
Posted By Max J. Sandler
Fuel Pump/Accumulator/Filter

On the 86 560 SL there is a rubber shield just behind the rear axle on the passenger side of the car. Behind the cover are the two fuel pumps, each with an integral check valve. The fuel filter is...
Forum: Mercedes-Benz SL Discussion Forum 04-15-2003, 09:20 PM
Replies: 16
Views: 6,440
Posted By Max J. Sandler
I own an 86 560 SEC and an 87 560 SL. The SEC...

I own an 86 560 SEC and an 87 560 SL. The SEC starts on half a turn hot or cold. The SL cranks for about 2 seconds before starting, longer when hot. In and effort to cure the problem, I replaced...
Forum: Tech Help 04-06-2003, 05:31 PM
Replies: 2
Views: 552
Posted By Max J. Sandler
Owner induced fuel starvation

Thanks for the thought on the fuel pumps, Henry. I had already checked, and they both seemed to be operating. The car ran fine before, and still idles and accelerates fine up to about 2,500 rpm. ...
Forum: Tech Help 04-06-2003, 03:34 PM
Replies: 2
Views: 552
Posted By Max J. Sandler
Owner-induced problem - 560 SL

Went to replace fuel accumulator thinking it might be the cause of hard starting hot. While there, I noticed a leaking fuel pump and decided to change out both fuel pumps. the accumulator and the...
Forum: Tech Help 03-10-2003, 06:37 PM
Replies: 3
Views: 922
Posted By Max J. Sandler
Unhappy I tend not to think its either the flex disc or...

I tend not to think its either the flex disc or the differential mounts, but I could be wrong. The reason I think this is that when I shift into gear nothing seems to happen in the transmission...
Forum: Tech Help 03-09-2003, 09:15 PM
Replies: 3
Views: 922
Posted By Max J. Sandler
Unhappy Serious Drivetrain Clunk

My 87 560SL has had a serious clunk in the drivetrain whenever I shift from neutral to drive or reverse. Nothing happens for about a second, then it bangs hard. Also, when the transmission...
Forum: Tech Help 12-22-2002, 08:44 PM
Replies: 1
Views: 1,163
Posted By Max J. Sandler
Rough Shifting Transmission

Made a mistake. Modulator wasn't changed (wrong car).

Max
Forum: Tech Help 12-22-2002, 08:41 PM
Replies: 1
Views: 1,163
Posted By Max J. Sandler
Unhappy Rough Shifting Transmission

My 1987 560 SL with 109,000 miles has the following transmission problems:

1. When putting the transmission into D, there is a slight hesitation, then a heavy "clunk".

2. The 2-3 shift is...
Forum: Tech Help 09-17-2002, 10:34 AM
Replies: 6
Views: 812
Posted By Max J. Sandler
Your point is well taken, Steve. I guess, in my...

Your point is well taken, Steve. I guess, in my frustration with the situation, I'm looking for a shortcut. What makes it all the more frustrating is that my 560 SEC with 50% more miles and...
Forum: Tech Help 09-16-2002, 09:57 PM
Replies: 6
Views: 812
Posted By Max J. Sandler
Unhappy Need a diagnosis

I've written in about problems with the fuel injection system on my 87 560 SL with mixed results. Here's a symptom that give someone a clue as to what's wrong. The car seems to run okay, but starts...
Forum: Tech Help 09-06-2002, 11:54 AM
Replies: 12
Views: 951
Posted By Max J. Sandler
Thanks, that's a good idea. Unfortunately, I...

Thanks, that's a good idea. Unfortunately, I don't have a pressure gauge and adapter for the fuel injection system. And you're right, I've had to richen the mixture to get a decent idle and...
Forum: Tech Help 09-06-2002, 10:41 AM
Replies: 12
Views: 951
Posted By Max J. Sandler
The O2 sensor is brand new, as is the EHA valve. ...

The O2 sensor is brand new, as is the EHA valve. My other car the 560SEC starts and runs perfectly. I'm going to park them next to each other and take electrical readings on the individual...
Forum: Tech Help 09-05-2002, 04:49 PM
Replies: 12
Views: 951
Posted By Max J. Sandler
Thanks, Peter. Its a bit of a hike for me, but...

Thanks, Peter. Its a bit of a hike for me, but it sounds like it may be worth it.
Forum: Tech Help 09-05-2002, 12:55 PM
Replies: 12
Views: 951
Posted By Max J. Sandler
Both of you are probably right, although I have a...

Both of you are probably right, although I have a feeling that its probably not that difficult a problem, its just finding it. Unfortunately, the diagnostics on this system are pretty rudimentary,...
Forum: Tech Help 09-04-2002, 08:43 PM
Replies: 12
Views: 951
Posted By Max J. Sandler
Almost forgot. Have already installed all new...

Almost forgot. Have already installed all new injectors.
Showing results 1 to 30 of 93

 
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page