Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Search Forums

Showing results 1 to 30 of 273
Search took 0.08 seconds.
Search: Posts Made By: Bruno_300TE
Forum: Tech Help 02-14-2016, 02:55 AM
Replies: 8
Views: 6,900
Posted By Bruno_300TE
The diagnostic sign that it is indeed the...

The diagnostic sign that it is indeed the crankshaft sensor is that revs drop to zero despite the engine still turning. The cable goes from the bell housing at the transmission to the ignition module...
Forum: Car Audio and Multimedia 04-22-2011, 02:34 PM
Replies: 39
Views: 17,628
Posted By Bruno_300TE
Code for Becker BE1432

Hi everybody
The radio asks for a code. However, I do not know it.
It is a BE1432, Serial No B9742005.
Would anyone be so kind as to help me out?
Thanks a bunch! Bruno
Forum: Tech Help 10-06-2008, 05:39 PM
Replies: 5
Views: 1,250
Posted By Bruno_300TE
Found the reason

Just wanted to report back as I have identified the problem.
It seems like excessive heat destroyed the oxygen sensor.
Actually, I used some heat-shielding tape to wrap the exhaust including the...
Forum: Tech Help 09-09-2008, 08:48 AM
Replies: 5
Views: 1,250
Posted By Bruno_300TE
thanks for the tips

No, I have not used any silicone-containing sealant.
I'll check the heating and drain the fuel.
Forum: Tech Help 09-08-2008, 04:44 AM
Replies: 5
Views: 1,250
Posted By Bruno_300TE
M103: Oxygen sensor keeps being destroyed

Hi everybody
On my 300TE from 1992, 181 kmilee, the oxygen sensor keeps getting destroyed after about three days. Everything works fine when I put in the new one: It passes emission test, I can...
Forum: Tech Help 06-05-2008, 11:33 AM
Replies: 4
Views: 2,074
Posted By Bruno_300TE
Cool! Thanks a lot.

BoxfordBenz
Actually, I bought the SIR tool as well, before making sure it does not work... was just a tad embarrassed to admit:o I had my wheel bearing changed by a retired Mercedes mechanics that...
Forum: Tech Help 02-01-2008, 02:35 PM
Replies: 10
Views: 1,903
Posted By Bruno_300TE
Unlikely

I have no direct experience, but it looks like a clear case to me:
As long as there is no loss of coolant there is no problem.
Engine cooling does not rely on heat radiation by the heater (if so,...
Forum: Tech Help 10-18-2007, 12:22 PM
Replies: 6
Views: 831
Posted By Bruno_300TE
normal

Indeed the engine revs quite high at highway speed. My wagon is even worse due a different differential gear ratio. I guess the 5 speed transmission of the later model years is a useful upgrade....
Forum: Tech Help 09-26-2007, 05:49 PM
Replies: 19
Views: 2,227
Posted By Bruno_300TE
Driveshaft nut too tight

I guess you had to collapse the driveshaft to get the flex discs out? To do so, you probably loosened the big (48mm?) nut in the middle of the shaft where the front and rear halves meet.
The manual...
Forum: Tech Help 08-15-2007, 11:18 PM
Replies: 6
Views: 1,018
Posted By Bruno_300TE
I would not exclude the wheels/tires until I had...

I would not exclude the wheels/tires until I had them exchanged with a different set.
Bruno
Forum: Tech Help 08-14-2007, 04:21 PM
Replies: 6
Views: 935
Posted By Bruno_300TE
Check the auxiliary fans. They can run at two...

Check the auxiliary fans. They can run at two speeds: the lower speed is activated by the high side pressure of the AC, while the second level is activated by a coolant temperature above 105C.
It...
Forum: Tech Help 08-14-2007, 08:50 AM
Replies: 8
Views: 781
Posted By Bruno_300TE
Hi Engine starts to heat up in traffic (>100C),...

Hi
Engine starts to heat up in traffic (>100C), even at moderate temperatures and AC off.
Bruno
Forum: Tech Help 08-10-2007, 07:38 PM
Replies: 2
Views: 579
Posted By Bruno_300TE
I think is a very good deal. I paid 3000$ for a...

I think is a very good deal.
I paid 3000$ for a head job plus bearing bracket and EGR pipe. 600$ was for the machine shop, 1400 was for labor and the rest was for parts.
Bruno
Forum: Tech Help 08-10-2007, 09:22 AM
Replies: 1
Views: 944
Posted By Bruno_300TE
I totallly agree with you

If the car was ok before the rear-end overhaul, I would first investigate about (1).
Good luck, Bruno
Forum: Tech Help 08-01-2007, 03:21 AM
Replies: 19
Views: 3,464
Posted By Bruno_300TE
You probably mean CO? It could be due to bad...

You probably mean CO? It could be due to bad mixture adjustment. I see no reason why you could not use a generic cat. Obviously, it may need more work to make it fit, but functionally it should be...
Forum: Tech Help 07-31-2007, 11:08 PM
Replies: 19
Views: 3,464
Posted By Bruno_300TE
Hi I would diagnose the problem first. After I...

Hi
I would diagnose the problem first. After I failed a test, the guy who tested also kindly offered to replace the catalytic converter - that is easy money for these guys. In the end, I diagnosed...
Forum: Tech Help 07-30-2007, 09:58 PM
Replies: 8
Views: 1,311
Posted By Bruno_300TE
Hi I got a rebuilt driveshaft after trying...

Hi
I got a rebuilt driveshaft after trying everything else (tires, flex discs, center support bearing, front wheel bearings, steering damper). Vibrations were gone! Costs were around 400$. Changing...
Forum: Tech Help 07-12-2007, 01:16 AM
Replies: 19
Views: 1,611
Posted By Bruno_300TE
You could get Zerex G05 at Autozone - I believe...

You could get Zerex G05 at Autozone - I believe it is 11$ a gallon.
Bruno
Forum: Tech Help 04-30-2007, 09:58 PM
Replies: 10
Views: 1,237
Posted By Bruno_300TE
Can the cladding be converted to the rubber strips?

My 92 300TE has the claddiing. I'd prefer the rubber strips. I wonder is it possible to retrofit? One problem I can think of is that the paint below the cladding may have a different shade as it was...
Forum: Tech Help 04-16-2007, 11:03 PM
Replies: 16
Views: 6,499
Posted By Bruno_300TE
11) I believe this is the vacuum connection to...

11) I believe this is the vacuum connection to the transmission
Forum: Tech Help 04-12-2007, 04:53 PM
Replies: 5
Views: 1,163
Posted By Bruno_300TE
Rufus I'll throw in some random ideas as a...

Rufus
I'll throw in some random ideas as a starter:
Fuel pump relay seems like a good guess to me, however your model year has a so called MAS unit that integrates the fuel pump relay, with, I...
Forum: Tech Help 02-07-2007, 09:26 PM
Replies: 5
Views: 611
Posted By Bruno_300TE
The gauge commonly used for the low side are not...

The gauge commonly used for the low side are not accurate when the pressure almost reaches vacuum. There are special gauges for this purpose. They are quite pricey however. So in your case it could...
Forum: Tech Help 01-25-2007, 11:31 AM
Replies: 81
Views: 15,776
Posted By Bruno_300TE
The manual (83-525) calls for 50ml (or 60ml when system was emptied by leak)

40ml for the evaporator and 10ml for the receiver/drier. This is for part exchanges. An extra 10ml is added when refrigerant (and some oil) was lost due to a leak. Total volume of the system is 120ml...
Forum: Mercedes-Benz Wheels & Tires 01-21-2007, 10:13 AM
Replies: 9
Views: 1,418
Posted By Bruno_300TE
The size of the rims is fine - tires mount w/o...

The size of the rims is fine - tires mount w/o problems. However with an offset of 15mm these rims will stick out of the fender of a w124. 15mm ET (Einpresstiefe=offset) is the number given in the...
Forum: Mercedes-Benz Wheels & Tires 01-20-2007, 10:03 PM
Replies: 9
Views: 1,418
Posted By Bruno_300TE
The offset is 15 on these, on 124 rims it is...

The offset is 15 on these, on 124 rims it is usually 48 or 49mm. From this difference I guess they only fit with modification (spacers?).
Regards, Bruno
Forum: Tech Help 01-20-2007, 10:01 PM
Replies: 11
Views: 1,765
Posted By Bruno_300TE
A faulty OVP could possibly cause this? Is the...

A faulty OVP could possibly cause this?
Is the fuel/air mixture regulation well adjusted? (It could be out of range)
Good luck, Bruno
Forum: Tech Help 01-15-2007, 10:55 PM
Replies: 10
Views: 1,056
Posted By Bruno_300TE
No

The service CD (aka WIS) is way much better. Alldata lacks stuff, is often not model-specific, procedures are not well explained etc.
If there was not alternative it might be useful.
Bruno
Forum: Tech Help 01-14-2007, 09:32 AM
Replies: 81
Views: 15,776
Posted By Bruno_300TE
Hi I did mine about three months ago. Olin made...

Hi
I did mine about three months ago. Olin made very good comments already. The job is not that difficult, but time consuming (22 hours). BTW, everyone will be impressed after you show them a pic...
Forum: Tech Help 01-08-2007, 08:40 AM
Replies: 84
Views: 18,265
Posted By Bruno_300TE
BERU UXF79 from Kingsborne

Hi
I ordered those, they are non-resistor copper plugs. They were on stock and do fine in my 300TE.
Bruno
Forum: Tech Help 01-05-2007, 09:52 AM
Replies: 11
Views: 1,295
Posted By Bruno_300TE
Update: Smoke gone no oil used after 500 miles

Hi
Valve seals have been a success. After 500 miles I cannot detect any chance in engine oil level. Smoke is gone as well. I do not run 20W50 though. After wading through some oil threads I decided...
Showing results 1 to 30 of 273

 
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page