Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Search Forums

Showing results 1 to 30 of 500
Search took 0.08 seconds.
Search: Posts Made By: emerydc8
Forum: Tech Help 12-07-2014, 11:31 PM
Replies: 6
Views: 776
Posted By emerydc8
During the process of troubleshooting an idle...

During the process of troubleshooting an idle hiccup this year, I swapped out a spare MAF that turned out to be bad. It would cough on initial acceleration, but I didn't have it on the car long...
Forum: Tech Help 12-07-2014, 02:42 AM
Replies: 6
Views: 776
Posted By emerydc8
I know it's a totally different animal, but on my...

I know it's a totally different animal, but on my E420 (M119 engine), there are two vacuum lines that run across the front of the engine, right behind the air pump, over to the EGR circuitry behind...
Forum: Tech Help 11-05-2014, 12:55 AM
Replies: 15
Views: 107,944
Posted By emerydc8
My apologies to the OP. We are really off subject...

My apologies to the OP. We are really off subject and maybe the moderators can move this to a separate area.

First, I am really sorry to hear about your dog and I certainly didn't roll my eyes at...
Forum: Tech Help 11-04-2014, 07:02 PM
Replies: 15
Views: 107,944
Posted By emerydc8
Not to get sidetracked from the OP, but I have...

Not to get sidetracked from the OP, but I have been a member of both sites for years. I have found both sites to be very helpful and I try to contribute my experiences to both sites where I can. The...
Forum: Tech Help 10-11-2014, 01:16 AM
Replies: 76
Views: 14,310
Posted By emerydc8
You are absolutely correct--The 1994 E420 had the...

You are absolutely correct--The 1994 E420 had the same problem engine wiring harness as well as bad wiring inside the ETA. I had presumed that his harness was okay, but if it is in fact original,...
Forum: Tech Help 10-06-2014, 05:09 AM
Replies: 76
Views: 14,310
Posted By emerydc8
Unstable idle could be caused by a number of...

Unstable idle could be caused by a number of things including bad ETA (even after a rebuild), ignition module, plugs, wires, plug boots, rotors, caps, neutral safety switch, fuel pressure...
Forum: Tech Help 09-15-2014, 03:21 PM
Replies: 7
Views: 889
Posted By emerydc8
Jay, Scroll to the bottom of this page...

Jay,

Scroll to the bottom of this page under Home Brew DTC Tool K6JRF Auto Page (http://k6jrf.com/MB_X11.html)

Build the tester and then pull and clear the codes on each module. You will...
Forum: Tech Help 09-14-2014, 07:29 PM
Replies: 7
Views: 889
Posted By emerydc8
The K38 is the shiny ice cube relay behind the...

The K38 is the shiny ice cube relay behind the instrument cluster on the upper left side. You can see it in the picture at the link I posted. You can jumper that relay just to see if that's your...
Forum: Tech Help 09-14-2014, 05:21 AM
Replies: 7
Views: 889
Posted By emerydc8
Presuming it's not the starter going bad, I would...

Presuming it's not the starter going bad, I would check all the fuses first, especially fuse #5. Check the ground terminals in the engine compartment behind the right front strut for corrosion. If...
Forum: Tech Help 08-04-2014, 08:33 PM
Replies: 19
Views: 2,768
Posted By emerydc8
Check fuse 5 as well. Need Help...on vacation,...

Check fuse 5 as well. Need Help...on vacation, car won't start (http://www.*********.com/forums/showthread.php?t=4394)
Forum: Tech Help 08-03-2014, 02:55 AM
Replies: 19
Views: 2,768
Posted By emerydc8
If you replace fuse #8 and it's still not working...

If you replace fuse #8 and it's still not working right, I would pull the instrument cluster and jumper terminals 30 and 87 of the K38 relay. This is the relay that disables the ignition if the...
Forum: Tech Help 08-03-2014, 01:23 AM
Replies: 10
Views: 897
Posted By emerydc8
Yes, if the washers are not correct, the bolts...

Yes, if the washers are not correct, the bolts could bottom out and you would not get a good seal. Maybe that's the case; but I don't know enough about that engine to tell whether they are the...
Forum: Tech Help 08-02-2014, 11:51 PM
Replies: 4
Views: 731
Posted By emerydc8
Welcome to the forum. There are a number of good...

Welcome to the forum. There are a number of good suggestions in this link that may help.

http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/178790-1990-300e-m103-clunk-when-shifting.html
Forum: Tech Help 08-02-2014, 09:45 PM
Replies: 10
Views: 897
Posted By emerydc8
I would never use a sealant on my valve covers....

I would never use a sealant on my valve covers. Make sure they are torqued to factory spec. On the M119, the valve cover bolt washers are copper and should not be reused; but it looks like your bolts...
Forum: Tech Help 08-02-2014, 03:26 PM
Replies: 19
Views: 2,768
Posted By emerydc8
Just a couple of other thoughts: First, have...

Just a couple of other thoughts:

First, have you pulled and cleared all the codes? There could be a code that points to the problem. Intermittent neutral safety switch failures have been known to...
Forum: Tech Help 08-02-2014, 05:15 AM
Replies: 19
Views: 2,768
Posted By emerydc8
The wires that go bad on the lower harness are...

The wires that go bad on the lower harness are for the oil pressure and quantity gauges. I have never heard of the large starter wire in that harness going bad.

Have you tried hooking up a...
Forum: Tech Help 08-01-2014, 09:33 PM
Replies: 19
Views: 2,768
Posted By emerydc8
This post is interesting: Partial Electrical...

This post is interesting:

Partial Electrical Failure (http://www.*********.com/forums/showthread.php?t=2816)

Have you checked all the fuses?

MORE QUESTIONS: Have you tried to start the car...
Forum: Tech Help 08-01-2014, 09:16 PM
Replies: 19
Views: 2,768
Posted By emerydc8
So, if it works all the time when you apply power...

So, if it works all the time when you apply power directly to the starter harness, then I would suspect the starter is okay and the problem is somewhere between the positive battery terminal in the...
Forum: Tech Help 08-01-2014, 06:33 PM
Replies: 19
Views: 2,768
Posted By emerydc8
I'm not sure that I'm understanding what you mean...

I'm not sure that I'm understanding what you mean by the big pin and junction box.

You might want to try posting your issue over at *********.com to see if those guys have any ideas. The 400E and...
Forum: Tech Help 08-01-2014, 02:51 PM
Replies: 19
Views: 2,768
Posted By emerydc8
Will it jump start every time now if you do it...

Will it jump start every time now if you do it from the battery?
Forum: Tech Help 07-31-2014, 07:18 PM
Replies: 19
Views: 2,768
Posted By emerydc8
See attached grounding points and lower wiring...

See attached grounding points and lower wiring harness cover behind module box.
Forum: Tech Help 07-31-2014, 03:55 AM
Replies: 19
Views: 2,768
Posted By emerydc8
I think Akorna asks some good questions and I...

I think Akorna asks some good questions and I would start there too.

If that doesn't work, I would add the lower engine wiring harness to the list of things to check. This harness feeds your...
Forum: Tech Help 07-27-2014, 05:59 PM
Replies: 5
Views: 758
Posted By emerydc8
Regardless of what the schematic refers to it as,...

Regardless of what the schematic refers to it as, a bad connection here will set off your ABS warning light. The ASR and ABS systems are interrelated.
Forum: Tech Help 07-27-2014, 05:34 PM
Replies: 5
Views: 758
Posted By emerydc8
On both my E420's, I have experienced the ABS...

On both my E420's, I have experienced the ABS light illuminated after starting, but before any movement of the car, and it turned out to be a bad connection on the ABS pressuring pump (where 18 joins...
Forum: Tech Help 07-22-2014, 09:56 PM
Replies: 7
Views: 2,135
Posted By emerydc8
Do you see anything that looks like this behind...

Do you see anything that looks like this behind the brake booster? It could also be near the left front strut tower like Sugar Bear said.
Forum: Tech Help 07-21-2014, 04:19 AM
Replies: 8
Views: 2,220
Posted By emerydc8
I've never worked on an M104, but on my M119,...

I've never worked on an M104, but on my M119, that oil quantity sensor plug is located just adjacent to the crank shaft. I wondered how oil could get out that tiny hole with it being so high above...
Forum: Tech Help 07-08-2014, 05:27 AM
Replies: 5
Views: 933
Posted By emerydc8
That LED light under the hood is only checking...

That LED light under the hood is only checking the Diagnostic Module (DM) (socket 19 on the 38-pin connector). You have to get the home brew reader to pull the codes on the other modules.

The DM...
Forum: Tech Help 07-07-2014, 02:01 AM
Replies: 52
Views: 4,064
Posted By emerydc8
Sorry it's not working. Thanks for the updates....

Sorry it's not working. Thanks for the updates. Good luck and let us know what it finally turns out to be.
Forum: Tech Help 07-06-2014, 03:32 AM
Replies: 52
Views: 4,064
Posted By emerydc8
Out here in Tucson, I've always run a low coolant...

Out here in Tucson, I've always run a low coolant ratio (25%) and it works very well; but I've never run straight water. Maybe you could try getting two quarts of anti-freeze in there just to rule...
Forum: Tech Help 07-06-2014, 01:16 AM
Replies: 52
Views: 4,064
Posted By emerydc8
Good point.

Good point.
Showing results 1 to 30 of 500

 
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page