Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > SL Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-06-2006, 02:29 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 19
129 key remote does not lower/raise windows

I have a 1999 SL500. The manual says that by continuing to hold down the unlock button on my remote for one second, the windows will roll down. Similarly, the manual says that holding the lock button on the remote when locking the car will roll the windows up.

This has yet to work for me (I did resynch the key but still no change)

Also, when I manually unlock the car in the trunk keyslot and hold the key to the left, the windows will roll down automatically, but will not roll up when I lock the car with the trunk keyslot and hold the key to the right.

Any thoughts?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-2006, 03:04 PM
"99 SL500
 
Join Date: Oct 2004
Location: Jacksonville Fla.
Posts: 332
remote

You are not alone on this one, mine works sometimes and most of the times it does not, I've try new batteries, polishing the red acrylic and it seems that it works when pointed towards another car window next to mine or my sunglasses, like the reflected beam works better than direct aiming, if I'm 20 ft or further it won't work at all unless I pointed to the car next to it or the house windows, I gave up on it out of frustration some time ago. The trunk stills works but if I do it that way then the trunk won't open from the dash or by pushing it from the key button so I leave it alone, I don't even lock the trunk anymore, it takes a while to get it right again, too much hassle, as long as it unlocks the doors I'm happy.
I am easy to please.

Last edited by Carlos Serrano; 02-06-2006 at 03:19 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-06-2006, 03:22 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK - South East Coast
Posts: 864
Strange, mine works flawlessly -albeit a '93 model.

I believe the IR module signal's the soft-top controller to raise the windows - maybe this signal isn't getting there?

Lea
__________________
'93 R129 500SL-32
'89 190E 2.6 - sold in 2002

Reply With Quote
  #4  
Old 03-23-2008, 05:52 AM
skybound's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Scotts Valley CA
Posts: 62
I too have the same problem, it seems to work just fine when I am on the r.h. side of the car and not at all when on the l.h. side of the car. As far as I can tell this system is part of the IR portion of the remote. Maybe we will get lucky and one of the techs here on the forum can solve this one for us.
__________________
1999 SL500 87K
1994 E320 112K
1998 Ford Ranger - the daily driver 274K and no major repairs (an indestructible truck)
1978 Pontiac Trans Am 110K
1977 Pontiac Trans Am 130K
1999 SL500 87K (the garage queen, only out in the summer)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page