Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > SL Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-29-2006, 04:34 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 28
Metal square Spring device glowing red HOTT

Next to the blower motor is getting red hot and burned the inside of the cover .

Now the Blower motor does not work...

The spring device only gets red hot when I turn on the AC...NOT THE HEAT..

When I listen through the vents when I try the blower motor I hear a very faint fan noise but nothing like b-4 when it blew strong

The blower motor was working about a week ago and is not locked up or anything...


ANY CLUES... FUSE IN PASS KICK PANEL IS GOOD....

Last edited by 1983500SL; 07-29-2006 at 06:44 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-29-2006, 07:50 AM
kbannister's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: North East, MD
Posts: 113
It is the resistor for the speeds on your blower. Either your blower is messed up drawing too much juice or the resistor is shot. Try replacing the resistor, it will most likely fix your problem
__________________
I really gets fun when they all don't run

84 500SL
99 Jeep XJ
93 Jeep YJ
03 Custom Softail
Reply With Quote
  #3  
Old 07-29-2006, 01:54 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 28
Could it be something else...

I put in a new resistor and blower motor and still the same problem....
Reply With Quote
  #4  
Old 07-30-2006, 09:54 AM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2000
Location: Falls Church, VA
Posts: 5,316
Do you have full climate control, or the two temp wheels and the blower switch?

Is it factory AC or aftermarket?

Is it still doing it only on AC?
__________________
Chuck Taylor
Falls Church VA
'66 200, '66 230SL, '96 SL500. Sold: '81 380SL, '86 300E, '72 250C, '95 C220, 3 '84 280SL's '90 420SEL, '72 280SE, '73 280C, '78 280SE, '70 280SL, '77 450SL, '85 380SL, '87 560SL, '85 380SL, '72 350SL, '96 S500 Coupe
Reply With Quote
  #5  
Old 07-30-2006, 09:45 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 28
I have 2 climate control wheels...

No fan when I turn on heat or ac but when i turn on ac the relay gets glowing hot
Reply With Quote
  #6  
Old 07-30-2006, 09:46 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 28
factory unit
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page