Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > SL Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-25-2014, 02:51 PM
cmd85's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Location: Southern New Jersey
Posts: 5
380SL shaking & vibrating on idle

Just became the new owner of an '85 380SL (144K) - Seems to be in decent condition, except every once in a while it shakes & vibrates when idling. Other than that it runs nicely. Today it stalled at a red light. Hmmmm. Any thoughts on that? Hoping to take it in next week to a Mercedes mechanic who specializes in restoration MBs. Just thought I'd try this forum first to see if anyone has ever had that issue who may be able to shed some light. Thanks in advance for any info.

Chris

'85 Mercedes 380 SL
Reply With Quote
  #2  
Old 06-25-2014, 03:09 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 545
Can you be more precise on where the shaking and vibration is coming from? And does it change if you put the transmission into park or neutral?

What rpm's in your engine idling at in park once it is fully warmed up?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-26-2014, 08:31 PM
meltedpanda's Avatar
Certified Benzaholic
 
Join Date: Mar 2003
Location: Central Ky
Posts: 6,063
Welcome. A systemic approach is the best method with these ol gals. Start with the obvious. Broken vacuum lines poor fuel Ect. How much service has been done? Has it had a recent tune up?
__________________
Ron
99 E320 THE Queen Mary
62 220b - Dolly - Finally my Finny!
72 450SL, Pearl-SOLD
16 F350 6.7 Diesel -THOR
07 Lexus RX 350 - Lexi
14 38HP John Deere 3038E Tractor -Mean Green
84 300SD, Benjamin -SOLD
71 220 - W115-Libby ( my first love) -SOLD
73 280 - W114 "Organspende" Rest in Peace
81 380 SL - Rest in Peace
Reply With Quote
  #4  
Old 06-26-2014, 08:34 PM
cmd85's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Location: Southern New Jersey
Posts: 5
Engine. Hubby took it out again today…..he said it seems worse. Actually stalled so much he said he barely got it home. (He was only a mile away from the house).
He's going to trailer it to the mechanic next week. (Fingers crossed). he was saying something about timing…..does that make sense?
Reply With Quote
  #5  
Old 06-26-2014, 08:40 PM
cmd85's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Location: Southern New Jersey
Posts: 5
Thank you for the welcome. I am glad I found this site- I have a feeling I am going to need to get "educated" about my new baby.

Hopefully will get some answers next week! Thanks for the responses!

Chris
Reply With Quote
  #6  
Old 06-27-2014, 09:23 AM
meltedpanda's Avatar
Certified Benzaholic
 
Join Date: Mar 2003
Location: Central Ky
Posts: 6,063
Doubt it's timng but could be have the mechanic look at it but post to let us know what he found Perhaps even before getting the work done. Not many Kjet folks around but plenty here. Good luck.
__________________
Ron
99 E320 THE Queen Mary
62 220b - Dolly - Finally my Finny!
72 450SL, Pearl-SOLD
16 F350 6.7 Diesel -THOR
07 Lexus RX 350 - Lexi
14 38HP John Deere 3038E Tractor -Mean Green
84 300SD, Benjamin -SOLD
71 220 - W115-Libby ( my first love) -SOLD
73 280 - W114 "Organspende" Rest in Peace
81 380 SL - Rest in Peace
Reply With Quote
  #7  
Old 06-27-2014, 12:18 PM
cmd85's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Location: Southern New Jersey
Posts: 5
Thanks meltedpanda- I'll post what they find here when it goes in for a diagnosis next week.
Peace!

Chris
Reply With Quote
  #8  
Old 07-04-2014, 11:23 AM
cmd85's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Location: Southern New Jersey
Posts: 5
So apparently there was a relay switch that had been "repaired" (and it looked like it was a bad job, maybe a DIY fix). The weather recently turned warm outside (just as we bought the car) and we were told that the repair of the wires "came apart" or "undone" causing the car to not want to run. Period. They said it's about a $700 fix, and they found a few other minor things that need to be repaired.

Other than that the guy told us the car is in great shape and we have a "gem". Paint is fab and couldn't find any rust. He said he'd have me back in action in a few weeks.

Feeling happy. I'll be happier when I get the car back and can drive it!!

Thanks for the input everyone!!
Reply With Quote
  #9  
Old 07-04-2014, 09:50 PM
meltedpanda's Avatar
Certified Benzaholic
 
Join Date: Mar 2003
Location: Central Ky
Posts: 6,063
which relay? Not many I know of that cost 700$ unless he means trigger points?
__________________
Ron
99 E320 THE Queen Mary
62 220b - Dolly - Finally my Finny!
72 450SL, Pearl-SOLD
16 F350 6.7 Diesel -THOR
07 Lexus RX 350 - Lexi
14 38HP John Deere 3038E Tractor -Mean Green
84 300SD, Benjamin -SOLD
71 220 - W115-Libby ( my first love) -SOLD
73 280 - W114 "Organspende" Rest in Peace
81 380 SL - Rest in Peace
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page