Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > SL Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-21-2014, 06:31 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 126
86 300sl mystery wire

I have an 86 300sl that has a black wire with a yellow stripe next to a brown [ground] wire next to my battery located under the hood on the passenger side. It has power going to it when the key is on. Anybody know what it's for? I also have a battery drain issue, I think. When I connect a test light between the neg. post and the neg. cable not connected to the battery the light is on although not real bright, is that normal? Thanks. Greg.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-22-2014, 12:33 PM
meltedpanda's Avatar
Certified Benzaholic
 
Join Date: Mar 2003
Location: Central Ky
Posts: 6,038
do a draw test with an ampmeter
Connect the black wire to the com input on the multimeter and the red wire to the 10A or 20A input on the multimeter.
If the ampmeter is reading over 25-50 milliamps, something is using too much battery power. remove fuses one at a time to find the draw area
connect meter to the mystry electric line, do the same with the fuses , I suspect power antenna option?
__________________
Ron
99 E320 THE Queen Mary
62 220b - Dolly - Finally my Finny!
72 450SL, Pearl-SOLD
16 F350 6.7 Diesel -THOR
07 Lexus RX 350 - Lexi
14 38HP John Deere 3038E Tractor -Mean Green
84 300SD, Benjamin -SOLD
71 220 - W115-Libby ( my first love) -SOLD
73 280 - W114 "Organspende" Rest in Peace
81 380 SL - Rest in Peace
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2014, 06:32 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 126
battery drainage

I found out that the driver's side sunvisor vanity light was staying on after the key was out. So I disconnected it. I also noticed that my driver's side low beam headlight was intermittent even after I replaced it, somehow the side marker which wasn't working anyway [ I checked the bulb] was somehow affecting it so I pulled out the side marker bulb and now the headlight stays on like it should, go figure. I'M NOT AN ELECTRICIAN. Greg.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-19-2014, 06:54 PM
rowdie's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Location: NE Oklahoma
Posts: 1,373
Converted to US headlights?
Reply With Quote
  #5  
Old 11-23-2014, 10:43 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 126
yes they were before I got it.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page