Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-28-2000, 05:34 PM
sean
Guest
 
Posts: n/a
My 1993 300E drivers rear side brake light does not work - fuse and bulb are both good. Bulb "out" light on dash lights as soon as you hit the brake. Passenger side cluster works fine - including brake light as do all other lights on the driver side. Any ideas ???

Thanks,

Sean
Reply With Quote
  #2  
Old 10-28-2000, 06:06 PM
Ashman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,748
I was having the same issue, but the bulb would intermittently work. I changed the bulb with another bulb, and all works fine now.

Perhaps there is a break in one of your wires. Have you had anyone install an aftermarket stereo system? Perhaps they pinched a line when putting the car back together, or put a screw through it.

It might also be that the socket is missing a wire connection that used to be there and possibly broke off?

I would take out the bulb holder, and get a test light and test the wire. if the wires are all working, then the problem is most likely in the bulb unit or the wiring in the bulb unit.

Sometimes the metal pin in the bottom of the bulb socket can get pushed in and might need to be adjusted.

Test the wires, if you get a failure there, then I would think about tracing the wire to see if it is pinched or cut somewhere.

If the insulation is exposed, it could also be grouding out on the chassis.

I'm no expert here, but I do know a thing or two about things that can happen at stereo shops. I've seen people put screws into gas tanks, and clip wires before. Its not too uncommon for it to happen. sometimes when putting the car back together, they can accidentally cut wires.

In anycase, good luck. I'm sure if the wires check out ok, then it has to do with the bulb unit or the bulb socket. If the bulb is working fine then I can't see anything else that could cause it, unless there is some switch or computer that is involved with it that is failing.

Whatever you do, Don't take my word for it, I'm not an expert in any way, but if you do a little testing, you might be able to isolate the problem to a wire, connection, or other fault.

Alon

------------------
'92 300CE
Metallic Black (Blue Flaked) on Creme
Clear Corners
Black Grille Insert
78k Miles

Future Upgrades:
Sportline Suspension
17" AMG Monoblocks or EVO II's
94-95 Tail Lights
Euro Headlights
Chip
AMG Exhaust

Click here to Go To My 300CE Page
Reply With Quote
  #3  
Old 10-28-2000, 08:11 PM
BenzoX
Guest
 
Posts: n/a
I can vouch for the shop errors. I had an alarm installed on my 190 and the idiot pulled out the vacuum grommet in the fire wall to run wires into the engine bay for the siren. Then he drilled holes and put two screws in the wheel well to mount that siren. A thought about your problem...if you replaced it with a an aftermarket bulb, it may not work correctly. Sometimes if you do not put in a German bulb it will not work. If you think this may be the cause simply put a bulb made my Osram or Bosch. Good luck


------------------
Rob C
89 190E 2.6
Beige
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2000, 08:07 AM
sean
Guest
 
Posts: n/a
quote:
Originally posted by sean:
My 1993 300E drivers rear side brake light does not work - fuse and bulb are both good. Bulb "out" light on dash lights as soon as you hit the brake. Passenger side cluster works fine - including brake light as do all other lights on the driver side. Any ideas ???

Thanks,

Sean



Reply With Quote
  #5  
Old 10-29-2000, 08:09 AM
sean
Guest
 
Posts: n/a
The light jsut stopped workng one day - no stereo shop or anyone else invloved. I will try replacing the bulb, but when I switch the bulb from the left side to the right it works which tells me the bulb is good. When tested there is no voltage at the the brake light socket. How do I go about testing this further ?

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB: complete tan 3rd brake light (W126) James L Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 0 10-26-2004 12:35 PM
1998 E320 right brake light Kept breaking for No Reason! Maruzo Tech Help 15 09-14-2004 09:34 PM
Little red brake light KylePavao Diesel Discussion 8 05-29-2003 01:10 AM
Why don't newer Mercedes' have yellow fog lights? Brian300E Tech Help 27 06-22-2002 02:06 AM



All times are GMT -4. The time now is 04:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page