Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-21-2000, 08:33 PM
Registered User
Join Date: Nov 2000
Location: Duluth, Mn, USA
Posts: 17
I just bought a '92 190E 2.3. I love it but I don't think the climate control system is working right. If I press the "O" button the air system turns off as it should. But if I press any other button the following happens. Hot air comes out of the defrost vents, hot air comes out of the two vents on the sides of the dash, COLD air comes out of the middle vents on the dash, and at no time does air come out of the floor vents. I'm thinking two things; electrical, or some physical blockage-what-have-you.

Here's to hoping some one has had the same problem and knows the magic wand solution.
Reply With Quote
Old 11-21-2000, 08:49 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
You will not ever get warm air out of the center vents. They are for cold air only. If there is a problem, it could be a vacuum leak in the lines under the hood. Have a look/

Donnie Drummonds
Reply With Quote
Old 11-22-2000, 04:13 PM
Registered User
Join Date: Nov 2000
Location: Duluth, Mn, USA
Posts: 17
I've been testing again and it turns out the same situation is occuring no matter which button is pushed even the "O" button and the temp selector at any setting. Heat from the defrost vents, heat from the side dash vents and never any air from the floor vents. My feet got COLD today on my way up to Boston even though I couldn't get the scorching dry 500 degree air to stop blowing into my eyes from the defrost vents.

I agree that it could be a vacume problem. All I need now it to find the location of all the inner workings. Or at least the best place to access them from.

Thanks for you past posting!!! And so fast too.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need non-working climate control, temperature and cruise control modules mplafleur Tech Help 1 03-18-2007 06:24 PM
Climate control problems mnoll4060 Tech Help 7 10-05-2004 12:57 AM
Climate Control in 420SEL flips from cold to hot William Tech Help 1 08-15-2003 06:17 AM
380SL climate control problem mike380 Tech Help 2 04-14-2003 01:33 AM

All times are GMT -4. The time now is 03:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page