Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-26-2000, 03:34 PM
tom's 87
Guest
 
Posts: n/a
My 87 260E started having cold start problems. I took it to the dealer where purchased, my independent mechanic retired 1 month ago! The plugs, cap, rotor and overload relay were replaced. The car starts ok now, but now I have new problem the car bucks at highway speeds. It feels like the fuel supply is momentarily cut off. This only started on the way home the shop. The car never did this before- 176K miles! Please help with any suggestions. Could the new relay be defective, or bad fuel pump, or accumulator. I am bringing the car back tomm, but would like a heads up. I am afraid to drive it.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-26-2000, 09:36 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
I have had a few faulty over voltage relays out of the box.

One thing I have seen is where the relay is faulty for a while and it kills the o2 sensor. When this happens and the new relay is installed, the fuel system is now working and trying to compensate. I would have checked the fuel mixture before letting it go out the door.

Also, have the fuel pump relay checked.

------------------
Benzmac:
Donnie Drummonds
300E
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM
OWNER OF MB AUTOWERKS .COM
Reply With Quote
  #3  
Old 11-26-2000, 11:58 PM
tom's 87
Guest
 
Posts: n/a
Thank Youfor your reply. If the O2 sensor is now bad, should the O2 light be coming on?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-31-2000, 01:24 AM
tom's 87
Guest
 
Posts: n/a
Starting and bucking problems

FYI After having the overload relay replaced again and then the fuel pump relay, the car was still bucking. After three weeks in the shop and numerous other attempts, the engine temp sensor was replaced and that has corrected problem so far. Thank You - this is a great site!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what is an overload protection relay wayne2970 Diesel Discussion 27 12-30-2008 02:18 AM
overload relay orvals Tech Help 2 04-28-2004 10:27 PM
OVP Overload relay testing? caseybuttons Tech Help 0 10-26-2003 06:13 PM
Klima relay solutions for '85 Stage_wizards Tech Help 0 08-08-2003 09:04 PM
Overload Relay: Not OEM? hancheng Site Feedback 0 03-01-2001 09:02 PM



All times are GMT -4. The time now is 09:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page