Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2000, 02:27 PM
Posts: n/a
I was driving and the engine kept shaking at idle at stop signs and red lights. As I headed home it got worse, but at high rpm's the car was going fine. Finally when I got home it got really bad and just turned off by itself. It sputtered and the engine was making some sounds it was not supposed to me making. Anyone know what's going on with my car ?
Reply With Quote
Old 12-10-2000, 02:59 PM
IMUL's Avatar
Registered User
Join Date: Oct 2000
Posts: 52
Have the fuel filters been replaced annually? That might be a suspect since it was running fine in the upper RMPs. BTW TxBill, the same thing happened on our 240d with the fuel gauge (on a very cold morning out on the interstate). Since that happened, I always keep 2 gallons of #2 in the trunk .... 1 gallon to prime the pump, 1 gallon to find a service station .
1980 Mercedes 240D
1982 Mercedes 300SD
1985 Mercedes 300D
1993 Dodge Cummins Turbo Diesel
Reply With Quote
Old 12-10-2000, 03:22 PM
Posts: n/a
My fuel gauge does the same thing. It is very accurate until it gets down below 1/2, and you cannot trust it below 1/4. My wife has run it dry twice and it still shows 1/4 tank on the guage. Funny thing is, the idiot light only comes on when it is completely dry!

I guess I am too cheap and lazy to fix the sending unit and idiot light. I simply keep topping off the tank when it gets below 1/2. Some day I'll get it fixed, but it is not on the top of my 'to-do' list right now.

I hope this is your problem.... it is the simplest to fix!
Reply With Quote
Old 12-10-2000, 03:29 PM
Posts: n/a
Is it possible the idle is somehow too low?
Reply With Quote
Old 12-10-2000, 07:05 PM
Posts: n/a
Thanks for the replies. I don't think it's the fuel because I have filled up recently and when the engine turned off a while later I tried turning it back on again and it worked, but then after a couple of more minutes while leaving it at idle it started shaking and turned off. It might be the fuel filters. When it first happened while I was heading home the car felt very slugish at 1,000-2,000 RPM like the fuel wasen't reaching the cylinders as it should have been and when it turned off, it seemed like it ran out of gas. And i'm sure I put diesel in not gas.
Reply With Quote
Old 12-11-2000, 09:14 PM
Posts: n/a
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Has anyone ever Diesel Purged a 606 turbo engine? ready-ronnie Tech Help 8 11-10-2003 07:19 PM
Repairs...300D Turbo Diesel Orkrist Diesel Discussion 5 10-19-2003 12:11 AM
Wanted: 82-85 300D Turbo Engine Wasuchi Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 1 12-28-2001 01:16 PM
Engine stumbles on cold start-1982 300D Turbo Richard Seaman Diesel Discussion 2 10-31-2001 07:19 PM
Looking for a decent 300D turbo engine. Larry Delor Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 0 10-03-2000 12:33 AM

All times are GMT -4. The time now is 07:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page