Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-17-2000, 11:44 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 1999
Location: Spring Hill,KS USA
Posts: 17
My 87 560 SEL would not start today. The fuel pump isn't working. It will run when jumped with 12v. I suspect the fuel pump relay. Is this a common problem or could it be something more serious?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-20-2000, 07:11 PM
Stevegman
Guest
 
Posts: n/a
Fuel pump relay is a common failure. The test for the relay tests the inputs, not the relay. Easy to replace but not cheap. My 107 Euro has it located behind the glove box. Just remove the glove box light, then with a plastic wedge, remove the fasteners and pull out the glove box. It's a 5 minute job. Pull out and push in a new relay and you're done. Then, if it's not the relay... You might get an amp test on the fuel pump to make sure it's still good too. My $0.02 and worth it.

Steve
'85 SL500 Euro
Reply With Quote
  #3  
Old 12-20-2000, 08:51 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
The fuel pump relay in your car is located behind the firewall under the hood. It is common for it to fail. You should check the amperage of the pump(s). If it is higher than 8 or so, you should think of new one(s).
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
  #4  
Old 12-22-2000, 05:10 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 1999
Location: Spring Hill,KS USA
Posts: 17
560 back on the road

Thanks for your help. It was a bad pump relay. I took it apart and found a bad solder joint. I was able to resolder it and I'm back in business. I'll check the amps on the circuit ASAP. This is a very helpful sight. Keep up the good work. My next project is to get heat to the drivers side floor. Any suggestions?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
560 SEL will not start after fuel filter change BigBenzWV Tech Help 1 11-24-2004 01:22 PM
Mechanical Fuel Injection Pump not working properly M_Anker Vintage Mercedes 12 06-06-2004 01:40 PM
Does this sound like a fuel pump relay problem?? MikeTangas Tech Help 9 03-13-2004 06:15 PM
124 230E fuel pump relay modified to 92 E 320 rvenerac Tech Help 0 11-20-2003 09:02 AM
1986 560 Sl Fuel Pump Relay location SteveStromberg Tech Help 9 07-27-2003 08:59 PM



All times are GMT -4. The time now is 02:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page