Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-21-2000, 11:18 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Knoxville, TN USA
Posts: 56
I'm not getting much heat in our '91 300SE. I have changed the Mono-valve insert. Still not much heat. In review of threads, it sounds like the next part to check is the aux pump. Where would I find this critter??
Thanks for the help.
Steve

__________________
Steve Short
'91 300SE sold
'92 190E 2.3 sold
'99 S420
'06 Mini Cooper S
'08 Triumph Rocket III
'02 CLK430
Reply With Quote
  #2  
Old 12-21-2000, 12:02 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
As it is mounted at the bottom of the mono heat valve, its somewhat a pain to get to. It's basic function is to supply hot water at idle, so that at stop lights you don't get cold air coming out. If you aren't getting heat w/driving tham aux water pump isn't the problem. Possibly the thermostat isn't allowing engine to reach correct temps.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 12-21-2000, 12:15 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Knoxville, TN USA
Posts: 56
Thanks for the info, I'll change it and see if that gets it. Should be a lot better than the $'s for the pump.
Steve
__________________
Steve Short
'91 300SE sold
'92 190E 2.3 sold
'99 S420
'06 Mini Cooper S
'08 Triumph Rocket III
'02 CLK430
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Coolant RED vs. GREEN CJ Tech Help 79 05-23-2009 08:07 PM
Can I just bypass my 85 300D aux water pump? Its leaking... Carrameow Diesel Discussion 9 12-15-2004 07:43 PM
aux. water pump (w124) 300E24V Tech Help 3 08-29-2003 03:39 AM
300E leaking coolant near water pump mike690003 Tech Help 4 08-04-2003 08:30 AM
auxiliary water pump information patsy Tech Help 4 01-10-2001 01:08 AM



All times are GMT -4. The time now is 10:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page