Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-30-2000, 04:12 PM
wazza
Guest
 
Posts: n/a
Hi All, need help,central locking stopped working.Have vacuum at hose from engine at fire wall but that's it.Where do I start? Thanks Wazza.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-30-2000, 05:56 PM
Larry Delor's Avatar
What, Me Worry?
 
Join Date: Jun 1999
Location: Sarasota, Fl.
Posts: 3,078
I think that you may have an auxiliary vacuum pump in your trunk. If you do, it would be next to your spare tire on the right side, encased in a rubber mold. I have seen the electrical connector for one of these rot and not make contact anymore. This, however, was on a '84 W126...yours might not have this aux. pump.

-Larry

[Edited by Larry Delor on 12-30-2000 at 08:53 PM]
__________________
"...rationality of thought imposes a limit on a person's concept of his relation to the cosmos." -Nash

04/71 280SE 195k
09 Jetta TDI
Reply With Quote
  #3  
Old 12-30-2000, 06:33 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
All 126 chassis central locking systems use the single line system. This system has a pump that reverses giving either vacuum or pressure to lock elements.

All US cars had the pump in the trunk in the spare tire. The early Euro cars had it somewhere else, can't remember where. It was usually only the 1980 models but a few late 1980 models got titled 81 when they were brought in.

Find the pump, get a wiring diagram and see if the pump is getting its simple signal.
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
  #4  
Old 12-30-2000, 07:00 PM
wazza
Guest
 
Posts: n/a
Hi Larry,thanks for help,spot on, bad connection at vacuum pump.all fixed.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-30-2000, 07:10 PM
wazza
Guest
 
Posts: n/a
HI Steve,as you can see I fixed it,pump was in trunk.Thanks for help, Warren.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
190E wiring query - central locking greenpc Tech Help 4 12-11-2014 03:05 AM
central locking on 126 downsmith Tech Help 3 04-24-2003 07:53 PM
Disobedient central locking 126 JustinMorrison Tech Help 3 04-08-2001 12:36 AM
126 central locking wazza Tech Help 1 02-19-2001 09:59 PM
126 central locking wazza Tech Help 3 02-17-2001 10:48 PM



All times are GMT -4. The time now is 03:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page