PeachParts Mercedes-Benz Forum

PeachParts Mercedes-Benz Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/)
-   Tech Help (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/)
-   -   380 sec mono heater water vale (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/12515-380-sec-mono-heater-water-vale.html)

benzat 01-09-2001 07:49 PM

can anyone tell me if the mono heater water valve and the auxiliary water pump are the same parts 2 different parts

for the 380 sec both parts on the firewall?

thanks for you help
freezing in the 380 sec
Benzat (benz with an attitude for parts)

jgl1 01-09-2001 08:11 PM

The heater monovalve and the auxiliary water pump are two separate and distinct parts. On the W126 SEC the monovalve is mounted on the right side of the inner (aft) firewall; I believe the aux. water pump may be found on the right inner fender.

benzat 01-09-2001 08:51 PM

380 sec monovale
 
according to the 126 repair CD it shows the aux water pump and the mono heater valve in the same area..I guess the previous owner has taken one of the parts out. Thanks for your help..going to have to look around for a car like mine and see how the parts are under that hood..

benzat (1982 benz with an attitude for parts)

mbdoc 01-09-2001 09:22 PM

On the W126 chassis the aux water pump is connected to the MONO heater by hoses. It's directly below the mono valve! & mono valve/aux pump are removed as assembly.

Skorupa 01-10-2001 04:52 PM

Just replaced mine. Buy a new mono insert. Take out the old one. It's just to the right of the battery. You'll see a two inch square plate with the insert, approx 1/2 inch round, sticking out throught a hole in the plate. The plate is held on by four blade screws. unscrew the plate, unplug the wire, and pull the valve out. The old insert will be surrounded by a copper wound element. Tap out the old insert, slide in the new one, rescrew and replug and you're all set. takes 10 minutes

benzat 01-10-2001 07:51 PM

thank you very much will check that out. by the way this is a great place to get some real help!

benz with an attitude for parts

Skorupa 01-10-2001 08:57 PM

If you have no heat check you temp gage. If the car is running cold it could be that your thermostat is stuck open in which case a new thermostate will solve the problem.

benzat 01-14-2001 07:26 PM

I HAVE HEAT IN THE CAR!!!!!!!!!!!!

thank you so much for you help the monovale was bad and now I wont freeze to death going to work!!

Thanks again everyone!
benzat (benz with an attitude for parts)


All times are GMT -4. The time now is 04:25 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website