Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-11-2005, 01:29 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: Austin
Posts: 28
140 Blower Problem

95 S500

My blower motor doesn't seem to operate at full speed when it is hot outside. The motor has recently been replaced, so my sense is it has to do with a valve/sensor. The refrigerate level is fine. Thoughts?

Thanks,
Lyndon Tilson

__________________
Lyndon T

91 300 sl
95 S500
97 SL 500
Reply With Quote
  #2  
Old 06-11-2005, 01:56 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
Well, since a new MB 140 blower comes with a regulator one must assume that isn't the problem. I hate assumptions though and would verify the regulator anyway when I verified the control signal. The control signal is a 1-6v signal with 6v being max blower speed.
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
  #3  
Old 06-11-2005, 02:05 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: Eastern TN
Posts: 20,843
You say it doesn't respond to temperature. Does it blow at max when you set the thumbwheel to max?

Sixto
95 S420
87 300SDL
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2005, 01:57 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: Austin
Posts: 28
Even when set to max it does not blow hard....until it runs for a while and the interior of the car cools off a bit.

__________________
Lyndon T

91 300 sl
95 S500
97 SL 500
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1992 500SL ASR Problem jrodnar Mercedes-Benz SL Discussion Forum 11 03-22-2023 05:28 AM
Running list of failures during 3 years of ownership Q ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter 33 01-22-2006 08:13 AM
1981 300D Blower Fan Problem gregmash Diesel Discussion 0 12-26-2004 04:31 PM
What to do ?? rmmagow Diesel Discussion 2 01-01-2004 10:55 PM
blower motor problem 300E amerry Tech Help 4 12-08-2003 04:30 PM



All times are GMT -4. The time now is 08:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2024 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page