Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-30-2005, 04:30 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 57
560 sel outside temp

First things first, this is a great site. After owing my 87 560 sel for just over a year now, this site has helped me with reworking my rear suspension as well as some shorts and bulb replacement(shifter panel done today).

My current problem is thus. I turned my car on a couple of days ago and noticed that my outside temperature display was way off and getting hotter even though it was cooling off outside. Finally it got up to 140 degrees and then shut off the reading. The light for the display still works but there are no numbers.

This is not really an integral working of the car but as most 560 owners can agree, it's nice to have the car working in perfect order just like it was 18 years ago. If anyone has any thoughts on the fix it would be much appreciated.

El Duderino.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-30-2005, 05:51 PM
sjcruiser's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Jose
Posts: 88
Most likely it's the ambient temperature sensor fault.

IIRC, the temp. probe is mounted in front of the radiator; so the readings could be affected (registered higher than actual) by the reflected heat.
__________________
'86 560SEL | Silver Ext. / Blue Int. | 201K miles (Apr. 05) | 204K miles (Feb. 06)
Reply With Quote
  #3  
Old 07-01-2005, 01:06 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 57
do you think that replacing the probe will solve the problem? It is mounted behind the front licence plate mount.

This problem has just occurred as has a problem with my shifter panel light. Coincidentally, my car was in the shop just prior to these problems as the air conditioning was being worked on. Is there any electrical short that could be affecting these two parts?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
560 SEL idles/runs rough and high idle nokandolah Tech Help 5 04-12-2005 10:52 AM
560 SEL hesitates from stop when warm mjmill4 Tech Help 2 03-13-2005 01:49 AM
1983 300SD or 1987 560 SEL BenzFreak Mercedes-Benz Wheels & Tires 0 05-18-2003 09:07 PM
Just added a 560 SEL jchip Tech Help 1 03-22-2003 09:44 PM
Wanted-1990/91 560 SEL in Toronto Canada Cigar Havana Mercedes-Benz Cars For Sale 22 01-30-2003 11:15 PM



All times are GMT -4. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page