Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-04-2005, 03:30 PM
ACM ACM is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: New Orleans
Posts: 92
Question 1988 300E starting problems-Shifter related

Hey people, thanks for reading my post and helping me out.

Today, I tried to start the car and nothing happened.
3 days ago, it gave me the same problem but I switched the lever to neutral
and I was able to start it. I did not have the time to fix it and now I am paying for it. I read some posts about the bushings being shot but today everything is closed as you correctly guessed. Any idea on how to start the car for today (bypassing the nuetral switch perhaps) untill I fix it?
Also, any pics or diagramas available as far aas the bushings go before I attack the job?
I appreciate your help

Reply With Quote
  #2  
Old 07-04-2005, 04:03 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Fairfax, VA
Posts: 520
I had the same problem a few months back; and Arthur Dalton showed me how to test the neutral safety swithc from the emgine compartment. Open the link following this paragraph, and scroll to the 4th post on the 2nd page. My engine started when I applied battery voltage to the switch as directed by Arthur, thus my NSS was at fault. Had a new one installed and the problem was solved.

94 E320 no crank, no start

regards,
Mark

ps. my car is a 94 E320; hope you can get yours started this way.

mark
Reply With Quote
  #3  
Old 07-16-2005, 11:17 PM
ACM ACM is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: New Orleans
Posts: 92
Unhappy

thanks friend, however the link is not working

BTW, I changes the two shifter bushings (aren't there 3? the delear told there are only 2 but under the impression that there 3).
The shifter works much better now, but I still can not start the car.
Any more suggestions?
can it be that I have to adjust the linkage by the screw by the bushing closest to the shifter? not the one by the tranny?
please any help will be much welcomed
thanks in advance
ACM
Reply With Quote
  #4  
Old 07-18-2005, 01:46 AM
ACM ACM is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: New Orleans
Posts: 92
I think I am coming closer to solution.
I just noticed that the battery and check engine light do not come on when I turn the ignition key to position 2 (the one before cranking).
I know they should come on and after the engine starts they should go off.
Any idea which fuse or relay is repsonsible for that?
thanks guys

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacing all shifter bushings on W126 - p.1 rurik Diesel Discussion 22 04-13-2012 04:41 PM
FS 300e w124 PARTS ON EBAY!!!!!!! 6cndmbz Mercedes-Benz Used Parts For Sale & Wanted 4 09-20-2003 01:14 PM
What is the most common Benz? vanakin Off-Topic Discussion 14 12-07-2002 06:34 PM
300E sporadic starting problems....HELP!!! misterzook Tech Help 3 01-30-2002 11:18 AM
1988 300E Questions for Larry Bible JimSmith Tech Help 12 01-10-2002 05:49 PM



All times are GMT -4. The time now is 04:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page