Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-07-2005, 02:29 PM
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 6
Is it Glowplugs? Relay? Starter?

Here is the problem I am having:

I have a 1985 300D.......My glowplug light does not come on at all! If I do turn the key to the glowplug position, I will get a loud buzzing noise out of the relay that will last last for 5 seconds or so then go off. I wait for another 10 seconds or so and turn the key to start....and I get nothing, no really even a sound from the starter.
My battery is fully charged and the 80 amp fuse on the relay is good, I checked that. What would cause it not even to turn over? Would bad glow plugs or relay cause this? I also wanted to add that it has been between 0 and 20F for the past week. The last time I was able to start it was a week ago. It did start that time, but no glowplug light either then....

Thank you so much,


Guy in MN

Last edited by mnvwman; 12-07-2005 at 03:29 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2005, 08:40 PM
waybomb's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: St. Joe, MI; Manitowoc, WI
Posts: 1,553
Are you saying the starter won't even turn? Or the starter turns the engine but the engine does not start?

If the starter does not even turn the engine over, and the battery is fully charged, I'd start by cleaning and tightening the battery terminal connections, the ground connection and checking voltage from the positive terminal strip to frame ground, static and while attempting to turn the engine over. If you go to start it, and you get no voltage drop when the key is turned to the crank position, I would suspect the nuetral safety switch. Did you try it in nuetral?

If the engine turns but does not fire, search the diesel forum for glow plug troubleshooting - there are pages and pages of posts on the subject. You'll find info on how to test the gp light circuit, the gp fuse, individual gps, wiring, etc. It is all there.
__________________
Thank You!
Fred
2001 E430 Sport, 204,000 miles
1997 C280 Sport, 144,000 miles
1991 300SL, 189,000 miles
1987 420SEL, 149,000 miles
1986 190e 2.3 16v, 151,000
1968 W30 442, 78,000 miles
1988 46' US1 Cougar, 3 supercharged 572's
http://s4.photobucket.com/albums/y145/waybomb/
Warming the globe, 24 cylinders at a time
And I want a 126 wagon! Point me to one!
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2005, 09:42 AM
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 6
I was able to get the engine to turn, but not start about 4 days ago, but now the engine won't even turn nor will the starter turn. The battery is charged as mentioned in my opening post. But why would my glow plug relay buzz loudly for a few seconds? Is this normal?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2005, 10:47 AM
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 6
Or, do you think it could have something to do with the sloppy shift linkage??
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page