Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-05-2006, 10:38 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
W140 Aux Fans will not turn OFF

Hi,

1995 S420

I have an unusual problem. My auxilliary fans (2 fans at front of the car) will not turn off. From the moment the car is turned on, both fans run at maximum speed regardless of AC and engine temperature.

Any suggestions?

Thanks in advance,
JC
Reply With Quote
  #2  
Old 02-05-2006, 10:51 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 77
This happened to my 1989 260E. After $500 of charges by the dealership, they told me it was the water temperature sensor -- a $35 part. Fixed the problem. Still can't figure out why their diagnostic scanner could not determine the real cause as this seems to be one of the codes.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-06-2006, 06:53 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,804
Before anything, check the connector at the temp sensor for a good contact... if there is a poor contact here , the system defaults into full fan to prevent overheating if the sensor/connector fails.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page