Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2001, 10:10 AM
Registered User
Join Date: Dec 2000
Location: AL
Posts: 1,219
My '91 300E has developed an unusual (to me, anyway) vibration. It's nice and smooth all the time except: when traveling at 45+ MPH and the engine is pulling pretty hard. IOW, you're driving on the highway. All is fine. You start up a hill. The vibration starts. Take your foot off the gas and it stops.
It's not dependent on engine speed. When the vibration starts, if you pull the shifter back to 3, the vibration stays the same.
It's not really like out-of-balance wheels. It's more like a rumble throughout the car.
The motor mounts were just replaced and the transmission serviced. I noticed the vibration the first time on the highway after that. A coincidence, perhaps.

Ideas and opinions?

Thanks for your help.
Reply With Quote
Old 03-05-2001, 10:56 AM
Registered User
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,768
You may want to take a look at the tranny mount.
Changing the motor mounts raises the engine back to specs and will put a strain on a weak trans mount. [ which is really the rear motor mount]
Reply With Quote
Old 03-05-2001, 03:23 PM
Registered User
Join Date: Feb 2001
Location: Colleyville, TX
Posts: 225
I believe it is the U-Joints on your drive shaft that is causing it. I had a similar problem where it would vibrate between 35-45 mph acceleration and would go away after that. I replaced the all the U-joints (rt, center & left) even though only the left one was bad. Cost me around $100 for parts and $120 for labor. Hope this helps.
92 190e 92K
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1990 300E or 1991 420SEL argyleco Featured Cars 1 03-31-2004 09:45 PM
Remote Start for 1991 300e? Evan Tech Help 3 03-17-2004 08:29 PM
1991 300e limp home mode 944s2c Tech Help 0 08-28-2002 11:16 PM
Steering vibration on '86 300E hs_300e Tech Help 2 08-13-2002 05:36 PM
300E highway vibration DanB Tech Help 9 04-18-2000 11:10 AM

All times are GMT -4. The time now is 10:18 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page