Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-13-2001, 08:20 AM
RPMGeorge
Guest
 
Posts: n/a
88' 560SL cant get no heat (no temperature blower works) and No A/C compressor engagement. Where to start for trouble shoting? should I concentrate on A/C System or Heat System first?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-13-2001, 08:53 AM
LarryBible
Guest
 
Posts: n/a
I'm not familiar with this particular model, but I am familiar with a few of the other model MB Climate Control systems. The following assumes that yours operates on the same basic principles.

You asked where to start and I would say, in this case, to check your fuses first. In the systems that I'm familiar with the pushbutton control unit is the heart of the system. When you have multiple problems such as you describe, the problem can be related to the pushbutton control unit. If the fuses are good, you will need some detailed information about your system so that you can start by checking for power into this unit.

Also, once you ensure that the fuses are good, push every button on the control unit to see if you can get anything at all to happen. If everything seems totally dead, follow the procedure in the manual to ensure that the pushbutton unit is bad before buying one. If you don't have a manual the CD would be your best bet.

If the troubleshooting procedure does indeed verify that the pushbutton unit is bad, MAKE SURE that you test the auxilliary water pump for current draw. If it draws too much current, which will be indicated in the instructions that come with the new pushbutton unit, replace the pump. If the pump is drawing too much current, it will blow your new unit. The pumps usually start drawing too much current because of a dirty cooling system. Frequent flushing of the cooling system, followed by fresh coolant will prevent this from happening.

Don't just buy a pushbutton unit and stick it in to see if that is the problem. At a minimum, follow the instructions and check the auxilliary pump current draw.

Good luck,
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A/C compressor on when heat needed! Rick S Tech Help 1 10-14-2002 11:12 AM
New AC Servo and Amp, Still Full Heat Elripster Tech Help 2 11-27-2001 10:35 PM
New AC servo and amp, still full heat Elripster Diesel Discussion 0 11-26-2001 09:38 PM
84 300CD A/C Heat Problems MikeL Tech Help 1 09-16-1999 10:30 PM
88 300E a/c and heat budman Tech Help 2 06-29-1999 10:56 PM



All times are GMT -4. The time now is 02:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page