Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-28-2006, 12:28 PM
Paul B
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lubbock, Tx
Posts: 2
84' 380SL wont start

Hi all new here and new with A Benz, just inherited the 380 16K miles wife pull in to fill up with gas and car would not start. Turns over great but will not fire.I need all the help and advise you can give this newbe. The way my luck has been running it will most likely be the highest $$ part(s).

Reply With Quote
  #2  
Old 05-28-2006, 01:42 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Location: Battle Ground, WA
Posts: 576
Hi there,
Do you have spark? Pull the wire off the center of the distributor and connect it to a spare spark plug, turn the engine over and look for spark... If no spark, you've isolated it to the ignition system. If you have spark, check for fuel! Perhaps the easiest way is to slightly loosen one of the fuel lines at the warm-up regulator, turn the ignition on for a few seconds and look to see if fuel ran out. If you have fuel and spark, do they occur at the correct time? (could be broken or jumped timing chain) If no fuel, check to see if the fuel pump is running. If not, check the fuse on the relay. Could be the fuel pump wore out, or the fuse is blown, or the relay is bad...

Good luck with it,
Richard Wooldridge
__________________
Richard Wooldridge
'01 ML320
'82 300D 4.3L V6/T700R4 conversion
'82 380SL, '86 560SL engine/trans. installed
'79 450SL, digital servo update
'75 280C
Reply With Quote
  #3  
Old 05-28-2006, 07:21 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Location: Battle Ground, WA
Posts: 576
Just thought of another possibility - are you sure she put gasoline in it and not diesel??
__________________
Richard Wooldridge
'01 ML320
'82 300D 4.3L V6/T700R4 conversion
'82 380SL, '86 560SL engine/trans. installed
'79 450SL, digital servo update
'75 280C
Reply With Quote
  #4  
Old 05-29-2006, 09:51 AM
Paul B
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lubbock, Tx
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by Richard Wooldridge
Just thought of another possibility - are you sure she put gasoline in it and not diesel??

Yes it was gas she put in it. I checked the car it has fuel psi no fire to the plugs. Any ideas where what and how to check next?

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page