Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-23-2001, 08:00 PM
Registered User
Join Date: Mar 2001
Location: Schenectady, new york
Posts: 229
Everytime i operate the car for more than a half an hour, dark brown hydraulic fluid leaks out of the top of the reservoir. Car rides nice but leaks out this fluid two to three tablespoons everytime it's operated for more than a half hour? Any idea whats going on here?
'94 SL5000 60,000
'91 350SDL 545,000
'91 350SD 197,000
'00 E55 AMG 77,000
Reply With Quote
Old 03-24-2001, 06:17 PM
Registered User
Join Date: Nov 1999
Location: Lynnwood, WA, USA
Posts: 178
I think the air cells are gone and should be replaced.
Reply With Quote
Old 03-26-2001, 07:34 AM
Registered User
Join Date: Jul 2000
Location: Sunny Florida
Posts: 199
Dark brown fluid? Uh oh.....should be clear......
Is is over filled? This fluid is continuously cycled during operation, and will tend to heat and expand. The reservoir should be filled to the mark on the stick, no higher. Mine is about 3" from the top, I think.
Check the previous postings on the hydraulic suspension. The other thing this may be indicative of the hydraulic pump seals going, and engine oil leaking into the system. Although, it usually goes the other way...(hydraulic fluid into your oil) the hydraulic system pressure is much higher than the oil pressure. I believe you can remove and reseal the pump located on the front of the engine, if this is the problem. Search on Fastlane for a kit? I do not know what the proper name for the kit will be, if it exists.

Good luck!
1989 560SEL (172k)
1989 325IC (122K)
2004 Suzuki Volusia LE (3500 miles)
2005 Yamaha Road Star (20 K miles)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1987 560SEL Alarm System - Where is it? American28 Tech Help 2 12-13-2004 05:07 PM
1987 560SEL factory alarm problem ferstertech Tech Help 3 03-08-2004 12:02 PM
Shocks/hydraulics suspension bumping on 1987 560SEL American28 Tech Help 3 11-03-2002 08:42 AM
1987 560SEL High Idle & Anitlock Brake Light On Steve Konizer Tech Help 1 02-26-2002 10:38 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page