Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-01-2001, 11:11 AM
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 368
Hey guys I have two problems.
First the 94 C280.
It has an occasional hard start. Maybe 1 out of 20. The long cranking comes out of the blue no matter what the engine temperature is. I've posted before and tried the following advices.

1. Checked the updated relay, it has it and I even tried switching with a 95 C280
2. Changed spark plugs and checked all connectors
3. Changed Fuel filter
4. Checked relay in trunk for fuel pump (cleaned the contact points in relay)

The long cranking seems to happen more often now. I just found out that if a depress the accelerator before each start the long cranking will never happen.
Now I'm led to believe that the problem is fuel (electrical) related. Maybe injectors or some kind of sensor.
Any ideas?

My other problem is minor on the express windows on 94 S420.
The front windows sometimes don't go up all the way. It'll get 2 inches from the top and stop then go down a little.
It only happens to the front two. I've reprogrammed numerous times, but it happens shortly after reprogramming.
At first I taught that it was some kind of pinch protection. But I've tried holding the windows while going up and I couldn't set it off. They are pretty strong.

I got one tip from a MB tech that sounded weird. He told me to take off the motor from regulator and then press the window button. It is supposed to confuse the computer, and then reinstall. Is this worth trying?
Also, he told me that he had a similar problem like this one and ended up changing the control unit.
Any ideas?

Thanks,
Vinamg

[Edited by vinamg on 04-01-2001 at 10:15 AM]
Reply With Quote
  #2  
Old 04-02-2001, 08:23 AM
MBenzNL's Avatar
MBenzNL
 
Join Date: Jan 2001
Location: the Netherlands
Posts: 1,417
The C class problem may be caused by a bad wire harness (engine related part of the wire harness).

The express windows can be reset as well; there is a procedure given for that in the following thread: Express Up/Down Conundrum on S-class .
Maybe it helps you solving the problem on the S420.

greetingz,
__________________
1990 300SL-24
1993 C250D
with a minor 600+k kilometer
www.MBenzNL.com
(the Netherlands)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1995 C280 ASD Petra Tech Help 7 03-07-2001 08:57 AM



All times are GMT -4. The time now is 01:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page