Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-10-2006, 09:22 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Baton Rouge La
Posts: 2,632
New compressor won't engage

Well.... i am frustrated and out some money right now...

i replaced the compressor, drier, expansion valve and blew out my lines after my previous compressor froze.

i really don't have the equipment to pull vacuum...so i took it in today to have this done and have refrigerant put in.

This wouldn't jump start the compressor....so they said we are going to do some diagnostics... they tell me it was the klima...well they didn't say that put that's the part... so i came home and switched out klimas with the one in my son's car and the spare we have ... no luck...

this is the first time i have taken my car to a mechanic in years...and the mechanic failed me.... i will take it back tomorrow and see if they have any other ideas....

i am beginning to wonder if my new compressor is bad....very frustrating as i have gone the last 10 weeks without a/c on the 1989CE.

btw...they charged an arm and a leg to pull vacuum and put in refrigerant... i don't know how people can afford mechanics.

__________________
1989 300ce 129k
( facelifted front,updated tail lights, lowered suspension,bilstein sports, lorinser front spoiler, MOMO steering wheel, remus exhaust,stainless steel brake lines). (Gone)

1997 s320 154k (what a ride). Sold with 179k miles. Replaced with Hyundai Equus

1994 e320 Cabriolet 108k



1972 280se 4.5 153k Owned for 12 yrs, sorry I sold it


[/SIGPIC]
Reply With Quote
  #2  
Old 08-10-2006, 09:37 PM
Carson357's Avatar
www.stonebrew.com
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Diego, California
Posts: 1,116
Quote:
Originally Posted by lee polowczuk View Post
Well.... i am frustrated and out some money right now...

i replaced the compressor, drier, expansion valve and blew out my lines after my previous compressor froze.

i really don't have the equipment to pull vacuum...so i took it in today to have this done and have refrigerant put in.

This wouldn't jump start the compressor....so they said we are going to do some diagnostics... they tell me it was the klima...well they didn't say that put that's the part... so i came home and switched out klimas with the one in my son's car and the spare we have ... no luck...

this is the first time i have taken my car to a mechanic in years...and the mechanic failed me.... i will take it back tomorrow and see if they have any other ideas....

i am beginning to wonder if my new compressor is bad....very frustrating as i have gone the last 10 weeks without a/c on the 1989CE.

btw...they charged an arm and a leg to pull vacuum and put in refrigerant... i don't know how people can afford mechanics.


do the two klima relays have the same part number? have you tried to bridge the pressure sensor on the receiver dryer? have you phsically inspected the plug connector at the compressor? have you tried bridging the pins compressor relay?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-11-2006, 07:58 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
if you remove the klima & use a jumper wire between circuit 15(power) & 87(compressor) the compressor has to run....

Those circuits are marked on the relay..& are marked 5 & 7 on the electrical connector.

That test will allow you to decide if the compressor is good or if you are having "klima" control problems.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #4  
Old 08-11-2006, 08:44 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Baton Rouge La
Posts: 2,632
I figure doing the jumper wire is my next test.....

i also am wondering if there is a wiring problem at the new compressor.

While I am good and unscewing and unbolting.... electrical is very foreign to me... but I will give it a shot.

part numbers on the klimas are the same.... they are the same car except one is a coupe.... he now has my "klima" running in his... and i have his installed in mine.

Could I purchase the "jumper" wire at Radio Shack?
__________________
1989 300ce 129k
( facelifted front,updated tail lights, lowered suspension,bilstein sports, lorinser front spoiler, MOMO steering wheel, remus exhaust,stainless steel brake lines). (Gone)

1997 s320 154k (what a ride). Sold with 179k miles. Replaced with Hyundai Equus

1994 e320 Cabriolet 108k



1972 280se 4.5 153k Owned for 12 yrs, sorry I sold it


[/SIGPIC]

Last edited by lee polowczuk; 08-11-2006 at 09:04 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-11-2006, 10:46 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
The wire just needs to make good contact in both connectors.."bananna" ends or alligator clips will suffice.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #6  
Old 08-11-2006, 11:39 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Baton Rouge La
Posts: 2,632
just to keep everyone posted...

my a/c is working again... there was a loose connection to the compressor...

howerver, now more problems.... the dye has detected a hairline crack on the back of the compressor....

can i seel it from the back side? it is probably an inch long... i was wondering if i could mix up some epoxy and put it on there, effectively sealing the leak...

i am waiting to here from the company that i purchased the compressor from.... no i didn't buy it here, where i usually get my stuff...

...long story there...

__________________
1989 300ce 129k
( facelifted front,updated tail lights, lowered suspension,bilstein sports, lorinser front spoiler, MOMO steering wheel, remus exhaust,stainless steel brake lines). (Gone)

1997 s320 154k (what a ride). Sold with 179k miles. Replaced with Hyundai Equus

1994 e320 Cabriolet 108k



1972 280se 4.5 153k Owned for 12 yrs, sorry I sold it


[/SIGPIC]

Last edited by lee polowczuk; 08-21-2006 at 05:36 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page