Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-05-2001, 03:16 PM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Posts: 8
I have a used 1995 S500 starmark with 30K miles. Major service is done. Recently while cruising the engine cut off and car stalled. Happened four times. Serious driving hazard. Dealer checked on computer and found no fault codes. However happened again with dealer foreman in car. Is this a known problem with S500?
For I had a similar problem with 1992 500SEL. Anybody have similar problem on this engine? or what causes it?
This car has been trouble. Had bad exhaust smell, to rectify this, Dealer has changed Catalytic converter-Air flow sensor-One fuel injector-O2 sensor-Remaining 7 fuel injectors for Smell problem. Hopefully smell is gone now. It has also new -distributor cap and engine timing cover.
Are these normal problems on S-500 class cars or is this a Lemon?
Engine cutoff is a new problem after all above parts were changed.

Ramco18

[Edited by ramco18 on 05-06-2001 at 10:01 PM]
Reply With Quote
  #2  
Old 05-05-2001, 05:00 PM
JimF's Avatar
'94 S500: only 793 sold!
 
Join Date: Mar 2001
Location: San Diego, CA
Posts: 1,925
Will follow progress. . . .

Have a '94 S500 cpe (below) and as far as I know, that's not typical for these cars.

So it looks like many parts have been replaced. Have these parts been replaced since the LAST cut-out? About the only thing you didn't mention is the "coils". That would cause that kind of problem and may not store a code.

PS: The ignition switch will cut the primary to the coils and result in the same cut-out. Also the Ignition Control module.

If your interested in DTCs, check my page (red house) for where YOU could get involved and probably fix it! There could be codes in the other modules, other than the Diag module.

[Edited by JimF on 05-05-2001 at 04:37 PM]
__________________
Regards . . . . JimF
-------------------
'94 S500 Cpe

Visit my Mercedes Web Page
Reply With Quote
  #3  
Old 05-05-2001, 06:00 PM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Posts: 8
Thank you JimF.
All the parts mentioned, were changed in last two months.
Cut out problem occured two days back. Car is again with the dealer, for further diagnostics. I think its the ignition module, had same problem on my 1992 500SEL, chan ged the ignition module sensor, but the problem persisted. Finally traded that for this 95 S500.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2001, 08:35 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Did this happen after all of this work? If so, I would have the tech make sure that all of the connections are really good.

Also, I have seen the ignition switches do weird things.
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
  #5  
Old 05-06-2001, 10:52 PM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Posts: 8
Hi Benzmac,

Thanks for your reply.
All the parts mentioned in original post were changed earlier (January to April 2001 )to solve the problem of EXHAUST GAS smelling like rotten egg / sulphur.

The engine cutoff is something new started in this month of MAY.

Reply With Quote
  #6  
Old 05-07-2001, 07:34 PM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Posts: 8
Got the car back today. They said it was due to poor GROUNDING. Cleaned the contacts etc.....

Thanks all for your replies.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-07-2001, 08:57 PM
JimF's Avatar
'94 S500: only 793 sold!
 
Join Date: Mar 2001
Location: San Diego, CA
Posts: 1,925
W15 Ground?

Wonder what the ground point was? Was it W16? That's the ground point for the car's ECUs.
__________________
Regards . . . . JimF
-------------------
'94 S500 Cpe

Visit my Mercedes Web Page
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil Additives Bill Wood Performance Paddock 6 08-24-2011 11:53 AM
computer for 1995 s500 brand new semi Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 1 11-19-2003 09:27 PM
Will C-230 Coupe 2002 rims fit 1995 s500? lugs?? s500 Tech Help 2 10-24-2003 09:26 PM
1995 S500 Oil Change Question HGLett Tech Help 3 11-24-2000 12:58 PM
Reliability of 1995 C36 engine? MB-Estate Tech Help 2 08-22-2000 10:47 PM



All times are GMT -4. The time now is 03:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page