Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-07-2001, 10:32 AM
Ivan C
Posts: n/a
My 86' 300SE W126 starts normally when the engine is hot but it is very hard to start when cold. I tried the best to pointout the main cause, it give me the following summary:
1. To start the cold engine, it need about 8-10 seconds.
2. To start the HOT engine, it starts instantly.
3. When the cold engine was started, I instantly switch it off and restart, it was started instantly.
4. I measured the battery by the voltmeter, the reading is about 11.5V.
5. I tried to press the acceleration pedal deeply when cold start, no improvement! (still need about 10 seconds)
6. I lived in Asia and the temperature of my area is about 20-30 *C.
I really want to make my car perfect and keep it forever (at least as long as I can!!)
Please help!! Thanks.
Reply With Quote
Old 05-07-2001, 01:51 PM
Registered User
Join Date: May 1999
Location: New Location: VA Palo Alto HEALTH CARE SERVICES
Posts: 109
Ivan, ...for proper operation, ..your battery should be able to store 12 V or more in order for the relays and controls to function properly. Also, ..check your charging system, should be able to deliver 13.8 V or more. Your battery is about ready to give in. change it and let me know what happen..
Reply With Quote
Old 05-08-2001, 09:32 AM
Join Date: Aug 2000
Location: Holland, MI
Posts: 1,316
Also check, or have checked the fuel system pressure during operation and after shutoff.

If the fuel system pressure bleeds down, like overnight, it may take a bit of time (cranking) to repressurize.

After engine has been running, if you restart before enough time has passed the pressure will still remain.

Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cold start easy, Warm start hard on my E320 300EVIL Tech Help 11 12-16-2008 10:15 PM
300E HARD TO START WHEN COLD walraven Tech Help 8 06-18-2008 12:54 PM
Inconsistent cold start behavior, 300E DavidB29 Tech Help 23 03-06-2007 08:44 PM
Cold Start Problem Tigger55b Tech Help 1 01-29-2004 10:22 AM
cold start hell GDJ Tech Help 0 01-08-2004 07:05 PM

All times are GMT -4. The time now is 09:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page