PeachParts Mercedes-Benz Forum

PeachParts Mercedes-Benz Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/)
-   Tech Help (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/)
-   -   87 300sdl hot flashes (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/18100-87-300sdl-hot-flashes.html)

Mark Hinrichs 05-18-2001 11:15 AM

We have had problems with the a/c. At moderate setting on the temperature in auto mode, the a/c comes on high and cold, staying on and occasionally going to a warm mode just after the blower reduces speed. It will then go back to cold. I have traced vacuum lines and replaced a leaking Y fitting, along w/detached fresh air control chamber. I would like input on what to look for...could it be the temperature sensor going bad?

stevepeck 05-18-2001 11:21 PM

There is actually a very small vacuum blower that pulls air through a pipe across the sensor. In my 260, the sensor is in the panel with the Sunroof, and the fan is behind the glove box. Test it with a bit of tissue over the sensor end of the air pipe.

the suction is very slight. Suction will pull the tissue against the pipe. turn car off and tissue should fall away. No suction, check for a broken pipe connection or power to the blower motor or bad blower.


All times are GMT -4. The time now is 04:44 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website