Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-04-2007, 10:39 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: NC
Posts: 1,138
202 climate-control idiosyncrasies, intermittent

For the past 2 years, maybe 1/2 a dozen times, all occurring when ambient temp is over 80*, the climate control has exhibited some sort of confusion. I will typically ride with it set to 74* during these events, and then as it gets a bit chilly after cruising around with it running the whole time, I'll notch it up to 77* and the whole system will start blowing hot air, on the lowest fan speed. At that point, I'll crank it back down to 74* and nothing will change. So I crank the fan speed alone, and it blows hot air still, and the fan doesn't speed up. The only way I've gotten it out of this state is to put it down to 59* (as low as it will go) and crank the fan. Then, inevitably, 30-60 seconds later, it starts rushing out ice-cold air.

Climate control module in the dash was replaced under Starmark 2 years ago because they couldn't find a legit fault. MY feeling is that it must have to do with a failing interior temp sensor (located at sunroof switch??) I suggested this but I was blown off at the time. Any ideas?

The odd thing is, it ONLY has occurred going from 74 to 77. I've never had it happen going from 68-72, etc. Bizarre
__________________
former: 83 300D, 97 C230, 93 400E

current: 08 C300 Luxury , 92 500SL
Reply With Quote
  #2  
Old 04-05-2007, 08:58 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
That & all MB A/C/C systems are designed to keep the car with-in 3 deg F of the setting at face level after 10 minutes. The in-car sensor is responsible for that job.

I agree with you..most likely a bad in-car sensor(motor).
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 04-05-2007, 09:53 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: NC
Posts: 1,138
Ok, cool....where is this sensor and what's it called? My UK-based Haynes manual shows nothing about it. What's involved in changing it out? Thanks!
__________________
former: 83 300D, 97 C230, 93 400E

current: 08 C300 Luxury , 92 500SL
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page