Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-23-2001, 07:43 PM
Posts: n/a
the "check engine light came on on the dash..Got the coputer checked by"vericode" (i believe)..indicated the i need to change 2 O2 sensors (bank1#2 & bank2#1) Had that done and the comp was reset several times but the "CHECK ENGINE" light still keeps coming on after awhile...I didnt have have the exhaust gasses tested(mercedes told me that thats what they actually would do ) Would anyone have any information or idea how to go about this problam..(mercedes is all booked up around here the waiting list is about 3 weeks right now..) Regards George
Reply With Quote
Old 06-23-2001, 09:22 PM
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
What exact codes were set. There are many ways that the O2 sensors can be part of codes set. Does whatever you are using give actual values. If so what are the adaption values. The O2 sensors only report what they are seeing.

Does it give you a freeze frame? The conditions when the light was set can be important.
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
Old 06-24-2001, 04:10 AM
Posts: n/a
Thanx Steve for the fast respons..No The "vericode" doest give you actual values...i think thats what mercedes was refering when they said that they measasuer actuall components of gasses...on the other hand..just after i posted the topic , i had to dive somewhere and when i turned on the engine the "check engine" light didnt come on again... so right now im set..(the car was parked for about an hour inbetween)...i had similar problams with my 88 300E as soon as the warm weather hit the Engine light came on and the car was stalling...couldnr figure out for about 3 years whats wrong at that time i took the car to mercedes spet a fortune with no result..(thats why im hesitant to take it there ) after a lot of reading and eleminations,testing(all on my own) i reheated ALL the contacts on the computer and that was the problam ..(damn i was happy and do you think that i might have something like this again??...or should i spend the money and have atleast the exhaust gas tested for values? Thanx
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Euro light differences, 500E vs 300E. JCE Tech Help 16 09-20-2004 06:00 PM
Problem with rear dome light switch 420SEL William Tech Help 2 11-10-2003 03:46 AM
No "check engine" on SL500 cartopics Tech Help 1 10-08-2003 10:28 AM
91SL light monitor driving me nuts Roger65 SL Forum 9 03-03-2003 05:04 AM
"Check Engine" light -> should I? benzoC230 Tech Help 2 10-29-2001 04:17 PM

All times are GMT -4. The time now is 02:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page