Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-02-2001, 09:16 PM
Posts: n/a
valve body on 190E transmission

My mechanic just can't seem to get it right...on my 190E automatic transmission. It shifts hard from 1st to 2nd. He put in a new spring kit and it's still doing the same thing. He tried three different gaskets with different hole configurations but I donīt think he got it right. My guess is that the hydraulic pressure is not filling the chamber correctly because in a slow acceleration and sometimes shifting while turning there is no hard shift. Or could it be a stiff spring or nicked valve ?

The $700. valve kit is not an option. I can live with the hard shift for now. I am considering a used valve body though.

Greg in Mexico
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Valve body questions edl100 Tech Help 1 12-05-2004 09:01 PM
rubber parts: pingpong between glass shop, MB parts, body shop ktlimq Tech Help 5 06-20-2004 07:45 AM
the 500E nightmares continue: lower body panel not flush to body hedpe Tech Help 0 08-11-2003 12:26 PM
LOoking For: Site With MB body Styles 300CD79 Open Discussion 4 05-24-2003 04:28 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:13 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page