Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-16-2007, 08:39 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Northern Virginia
Posts: 1,075
serpentine belt squeak

95 e300d 195,000
Replaced the belt with a continental belt from Fastlane. Within a couple of weeks, a squeak developed. The chirp coincided with the yellow lettering on the belt. I removed it and spun the alternator, water pump, etc. and couldn't seem to get a squeak. I put the old belt back on and the squeak was gone. Examining the new belt that I just removed, I noticed some dust on the ribbed side sort of like brake dust. With what could someone clean a serpantine belt? I was thinking about dish soap and a tooth brush. Anyone else have this problem?

__________________
2009 E320 Bluetec 117,000
1995 E300D 306,000 Sold
1996 Ford Taurus LX 130,000 Sold
1985 300TD Still 225,000 Sold
2016 Ford Fusion 24,900
Reply With Quote
  #2  
Old 10-16-2007, 08:42 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 86
I had the same wailing belt. Also continental. Belt develops squeak after a few weeks.

When the engine is running, pour water on the belt; if th squeak goes away, replace it.

I replaced mine after 4 weeks of having the belt. Total waste of money.

Now a Made in Japan belt is inside. No squeaks yet.
__________________
1992 200E
M102
102.963
AKA Silver Old Grumpy
Always hope I can freeze someone with the aircon- Just change the compressor again, Subseal leaked with a psssssssss sound.
Its the NON-3 Pointed star items on my car that cost more to repair.$%^&%%*^&
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2007, 11:36 AM
tbenner's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Centerville, Ohio
Posts: 139
Same problem with 95 E320

Same belt and after a couple of weeks it started squeaking/ticking. Watching the belt come over the top you could see where it had about a 3-4" section that was out of line with the rest of the belt.

I almost felt bad putting a $25 Goodyear Gatorback on the car but it is quiet. The $45 Continental from Fastlane was not. Maybe just one bad batch came through.

I was so certain that the noise could not be the Conti belt that I replaced the water pump...it was going to need one anyway. Very disappointing when it started ticking and chirping when it was put back together.
__________________
Tim Benner

00 ML320 170K
95 E320 wgn 160K
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2008, 09:41 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6
I replaced two conti belts and both chirped.

Put a a goodyear gatorback and noise gone.
Let me also add that I had the same issue on my SL500 with 48k miles. I replaced the Conti belt twice and squeeked and chirped really bad. Replaced 10k miles ago with Goodyear Gatorback, No noise at all.
Now I have Gatorbacks on all three Benzes. The Conti belts really suck.

Last edited by MRQUIET32; 03-30-2008 at 12:11 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2008, 09:57 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Ontario, Canada
Posts: 3,160
Don't think much of their tires or their belts.

__________________
2007 C 230 Sport.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page