Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-03-2001, 02:29 PM
cms
Guest
 
Posts: n/a
Any ideas how to solve this problem?

My 1990 300SEL has intermittent problems accelerating from a stop (or while in 1st gear). It does not occur every time, but some days it is intolerable and dangerous when pulling into traffic.

Symptoms: When accelerating from a stop, there is coughing and sputtering for many seconds (feels like a fuel problem) before it "takes" and accelerates. This does not occur when accelerating in higher gears (2+), and is intermittent and completely unpredictable as to when it will happen next.

Trial and error: My mechanic and I have tested and tried the following, with no luck in resolving the problem:

1. Replaced the fuel injectors, fuel distributor, and fuel pump.

2. Replaced the rotor, distributor cap, and checked the wiring harness.

3. Tested the main computer.

4. Checked the entire fuel system - verified pressure.

5. Replaced the cold start module (the problem tends to be more prevalent in cold weather).


I love this car - it has only 100k miles and has run beautifully for many years. Because the problem is intermittent, it is very difficult to trace back to root cause and I am at a loss with regard to "throwing" more parts into it to see what works.

Any ideas?????????

Curtis Scott
(919) 465-1755
curtis@dacominc.com

Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2001, 05:37 PM
Mike Murrell's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 2,351
Curtis:

Check out what Randy Durrance and Jim F. have to say at the following post:

Help - 1990 2.6 Engine Stumble and Dies on First Start (and I did do a search first)
__________________
Mike Murrell
1991 300-SEL - Model 126
M103 - SOHC
"Fräulein"
Reply With Quote
  #3  
Old 07-03-2001, 05:41 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 530
replace the ignition coil and ovp
__________________
1988 Mercedes-Benz 260E
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2001, 02:39 PM
cms
Guest
 
Posts: n/a
still searching

I have replaced the OVP, the ECT, the ignition coil and still am experiencing the stutter when I accelerate from a stop or 1st gear. The cold start problem is a distant memory in ths 90 degree weather, but surely will return next fall. Just can't seem to shake the coughing. Still trying . . . and will welcome any more ideas.

Curtis
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
722.3/4 trans start gear [ 1st/2nd ?] Arthur Dalton Tech Help 2 07-02-2005 07:34 AM
Review of Bergwerk 1st gear shift kit... spinedoc Performance Paddock 26 06-06-2003 11:30 PM
Has anbody tried the Berg Werks 1st gear module? hudson66 SL Forum 2 02-14-2003 07:40 PM
BergWerks Electronic 1st Gear Start Module ke6dcj Performance Paddock 62 10-09-2002 11:31 AM
1st Gear Start pentoman Performance Paddock 26 04-05-2002 12:01 AM



All times are GMT -4. The time now is 04:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page