Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-26-2008, 07:12 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: Monrovia, CA
Posts: 496
'92 300E Trans is acting up

Over the last week or so my '92 300E with 136K mi on it has started to act up a litle, transmission-wise. It started with occasionally starting out in 2nd gear instead of first. It seemed to do it after I'd been driving for a while. Next, I noticed that, when cold, if I shifted from reverse to drive it would hesitate for a second or so before dropping into gear whereas before, it was always immediate.. Today I was driving my son to the doctor. After a 10 mile jaunt on the freeway I took an offramp and came to a stop. When I went to accellerate, the engine sped up, but the car barely moved. After a few seconds it lurched into drive and continued on. I checked the trans fluid and the fluid is clean, not burnt or hot smelling, but the level is high, maybe a quarter to a half inch above the full mark. I don't remember overfililng it, but I may have. It's also overdue for a trans fluid and filter change. (I bought it used with about 106K miles and I don't know when it was last changed)

Can anyone hazard a guess as to what might be going on? Would a fluid and filter change likely help? Are there any external adjustments that a mechanic could make to fix the problem?

Thanks for any help.

Gary

Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2008, 04:37 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: Monrovia, CA
Posts: 496
Anybody?

Thanks again for any help.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2008, 05:22 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,804
Possible plugged filter..........

__________________
A Dalton
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page