PeachParts Mercedes-Benz Forum

PeachParts Mercedes-Benz Forum (http://www.peachparts.com/shopforum/)
-   Tech Help (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/)
-   -   keyless for w124 problem (http://www.peachparts.com/shopforum/tech-help/21824-keyless-w124-problem.html)

mariusg 08-08-2001 10:20 PM

keyless for w124 problem
 
I purchased all the parts as instructed by the earlier poast and Bill Streep's post # 11777 and installed it. Ran into one problem though.

On my 1987 300D, under the rear seat where the vacuum
pump is, there are 2 (two) sets of round plugs with Blue, Yellow and Green wires.
One round plug goes into the pump , the other round plug goes into a white female receptacle with a white sheath and runs back into the channel where all the wires come from.

I tapped into the blue wire that feeds the pump. The keyless works fine but the alarm goes off if I open any door after I unlock the system with the remote. If I do it with the key the alarm does not go off.

I unplugged the connector that goes into the white female plug and the alarm doesn't go off anymore and now the doors do not lock anymore with the key. I presume that the alarm and central locking system has been disabled with this plug being disconnected.

Funny thing is, the keyless with remote works fine locking and unlocking the doors. I can not lock all the doors and trunk from either side with the key anymore and the factory alarm is disabled.

Did I tap into the wrong blue wire ? Should I have used the one in the plug that goes in the white female connector ? If I did, which side of the cut do I connect the green wire from the DLSV, on the white female plug side or the other ? I would try it but I am afraid to burn something up if it is not correct.

As far as the Convenience Module listed, I don't have one on the other side of the car under the seat. The vacuum switch for the rear headrests is there.I would really like to have the factory alarm work.
I suspect that the Cenvenience Module tie in is for the alarm but I don't have a module there. Is it somewhere else ?
Thanks for your time to read this and hopefully an idea to resolve the dilemma.



Marius Gavrila

South Bend IN

CD_NY 08-08-2001 11:27 PM

Marius,

I hope someone answers your post. I was thinking about using Bill's write up to add keyless entry to my 1994 C280. Any additional info would be a great help!


Corey

bstreep 08-09-2001 11:04 AM

Marius,

Here's the gist of my email, so others might share:

I've had many, many emails on this subject. Now I know why the guys at Mercedesshop quit selling this! MOST people have had no problems installing theirs. I've had a few with older W124s tell me that the wires were different, the alarm didn't work right, etc. For those, I'd suggest that MAKE SURE you follow the directions regarding testing the wire with a voltmeter. Some have reported more than 1 blue wire. Also look at the instructions from Mercedesshop:
http://www.peachparts.com/Wikka/W124Keyless

This shows how to work with the convenience control module, which is where the alarm is. Mine and many others of similar vintage (92-94) has no alarm problem and I didn't wire into this module. Alarm works fine with or without the key or keyless entry.

The last suggestion is to keep after Crutchfields. They've sold a ton of these things to Mercedesshop members and should have notes on the differences. Sometimes they have to do some digging...

Good luck!

Jim Villers 08-09-2001 12:51 PM

I installd Bill's system on my wife's 1995 E320 and it works great. The only problem is that if you lock the car with a master key, is sets the alarm. Unlocking it with the keyless system will set off the alarm. If you lock it with the keyless system, un-locking it with the remote works fine. I just tought my wife always to lock and unlock with the remote. Simple.

mariusg 08-09-2001 01:07 PM

Let me clarify.
When I lock the car with the remote and unlock with the remote, the alarm goes off. I can shut it off only if I put the key in the lock and turn it to the left.
If I lock or unlock the car with the key, no alarm.
If I lock it with the remote and unlock with the key, no alarm.
Does anybody know where the Convenience Control Module is in my '87 300D ? Which wires do I tap in with the blue and green extensions as instructed in the post ?
Thanks

Marius


All times are GMT -4. The time now is 10:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website