Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-10-2008, 08:24 AM
simmo1961's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 8
Wink 1989 230e 2.3 hard to start hot or cold

hello i having a few problems with my 230e first its hard to start hot or cold the engine winds over and over and then will fire up then stall try again it will start runs rough like it was flooded then it run ok when you drive it once you turn it off and wait 5 or 10 mins same thing would the
ovp be causing this i have replaced the following
fuel injectors
spark plugs
fuel filter
air cleaner
fuel pressure reg
accumulator
the fuel looks not that old looks new
fuel check valve
does any one have i deals please before i set fire to it

[COLOR="Red"]
UPDATE STARTING PROBLEM FIXED
after tring to fix this veicle for 2 months now i spoke to an old mercedesbenz mechanic from the seventys and he told me what caused this problem and how to fix it

he said the problem was that the sencer plate was bent or out of shape and is caused by a back fire in the intake it is easy to check just take off air cleaner lid
and have a look at the cross bar covering the sencer plate take it off and check it if it is bent if so try to straighten it up (vise)
now havea look at the sencer plate to see if the plate is coming all the way back if not loosern the 10 mil bolt on top and adjust the plate so it comes back with out binding in the housing once you have done that tighten 10 mil bolt refit crossbar start and check he also said to and mixture start and have the engine warm to hot maybe 10 min s remove round cap (diaignos) and
check voltage with amultimeter the voltage should should be between 6.9 to 7.2 once you done fixed maybe mine is runs really good and start s real easy now


Last edited by simmo1961; 05-12-2008 at 08:01 AM. Reason: update ive fixed starting problem
Reply With Quote
  #2  
Old 05-10-2008, 07:10 PM
yal's Avatar
yal yal is offline
Benz-smart
 
Join Date: Oct 1999
Location: New York, Long Island
Posts: 2,706
Spark plug wires?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2008, 11:51 AM
slk230red's Avatar
WECO Installer
 
Join Date: Jul 2006
Location: Tampa, FL
Posts: 819
Did you replace the OVP relay?

If not, did you check the fuse and/or bench test the OVP relay?




__________________

1993 190E 2.3
2001 SLK230
1971 LS5 (454) Corvette Convertible
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page