Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
 
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    


  Join us November 1st for Casino Night at the Pelican Parts Open House!
Benefiting LuMind - Research and Treatment for individuals with Down Syndrome
Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-17-2008, 01:44 PM
vwbuge's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: Johnstown, Pennsylvania
Posts: 2,098
ac clutch not engaging...

I checked the pressure and it is good. Should I try to jump with power at the compressor?
The compressor and drier are only 3 years old when I switched to 134a.

It seems like no matter what setting I have on the ACC unit it will blow hot air out the defrosters.
__________________
'85 300SD (formerly california emissions)
'02 Jeep Grand Cherokee Limited
'04 VW Passat W8 (6spd manual) SOLD!!
'68/'69 Empi Imp body on '65 Beetle pan
'93 Ducati 900 SS
'79 Kawasaki KZ 650
'86 Kawasaki KX 250
'72 Triumph T100R
'70 Yamaha R5 Rat Bike
Reply With Quote
  #2  
Old 07-17-2008, 03:06 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Jupiter,Florida
Posts: 2,577
what are your pressures....

did you have a/c a few weeks ago? if you have a slow leak, you can have decent a/c one day..and then a few days later , you will not have enough to allow the compressor to kick on.
__________________
1989 300ce 129k
( facelifted front,updated tail lights, lowered suspension,bilstein sports, lorinser front spoiler, MOMO steering wheel, remus exhaust,stainless steel brake lines)

1997 s320 113k (what a ride)

1994 e320 Cabriolet 80k (finally)



1972 280se 4.5 153k Owned for 12 yrs, sorry I sold it


[/SIGPIC]
Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2008, 04:14 PM
vwbuge's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: Johnstown, Pennsylvania
Posts: 2,098
It hasn't worked in quite a while. I just jumped back on it today because I got my rattle figured out (alternator) and it has been hot as hell.

I checked it with one of the store bought gauges. The pressure is fine on the low side but the clutch will not engage.
__________________
'85 300SD (formerly california emissions)
'02 Jeep Grand Cherokee Limited
'04 VW Passat W8 (6spd manual) SOLD!!
'68/'69 Empi Imp body on '65 Beetle pan
'93 Ducati 900 SS
'79 Kawasaki KZ 650
'86 Kawasaki KX 250
'72 Triumph T100R
'70 Yamaha R5 Rat Bike
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2008, 05:17 PM
LUVMBDiesels's Avatar
Dead on balls accurate...
 
Join Date: Aug 2006
Location: Red Lion,Pa
Posts: 2,158
Quote:
Originally Posted by vwbuge View Post

It seems like no matter what setting I have on the ACC unit it will blow hot air out the defrosters.
This is the key symptom.

Hot + Defrost is the failsafe setting.

REPLACE the fuse that controls the monovalve.

If that does not help, youmight need anew CCU
__________________
"I have no convictions ... I blow with the wind, and the prevailing wind happens to be from Vichy"

Current
Monika '74 450 SL
BrownHilda '79 280SL
FoxyCleopatra '99 Chevy Suburban
Scarlett 2014 Jeep Cherokee
Krystal 2004 Volvo S60
Gone
'74 Jeep CJ5
'97 Jeep ZJ Laredo
Rudolf 86 300SDL
Bruno '81 300SD
Fritzi '84 BMW
'92 Subaru
'96 Impala SS
'71 Buick GS conv
'67 GTO conv
'63 Corvair conv
'57 Nomad
Reply With Quote
  #5  
Old 07-17-2008, 06:41 PM
vwbuge's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: Johnstown, Pennsylvania
Posts: 2,098
Just went out and checked. The monovlave was unplugged. Don't remember why I did this. Maybe because I was tired of playing and wanted heat.

Still no go on the AC. Plugged the monovalve back in and checked the fuse.

Curious when I dialed "min" on the wheel and selected full on the buttons, no air was blowing out of the mid dash. Only from the defrost.

When I pushed the next button over (full arrow bottom) air blew out of the mid dash. I thought full was supposed to blow air top and bottom?

What next, try to jump the comprssor to see if it will kick on?
__________________
'85 300SD (formerly california emissions)
'02 Jeep Grand Cherokee Limited
'04 VW Passat W8 (6spd manual) SOLD!!
'68/'69 Empi Imp body on '65 Beetle pan
'93 Ducati 900 SS
'79 Kawasaki KZ 650
'86 Kawasaki KX 250
'72 Triumph T100R
'70 Yamaha R5 Rat Bike
Reply With Quote
  #6  
Old 07-23-2008, 02:42 PM
Lenny
 
Join Date: Jun 2005
Location: Richmond, Va
Posts: 73
ac clutch

Check to be sure you have 12v at the clutch. If you do, the clutch should engage. If not, apply 12v to the clutch. If it engages, then you have a problem with the A/C control module or a blown fuse.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-23-2008, 02:48 PM
Metafly's Avatar
1986 190D 2.5, 5 Speed
 
Join Date: Apr 2008
Location: So Cal
Posts: 106
Which fuse number is the monovalve? TIA
__________________
Michael
Southern California/Santa Monica
1986 MB 190D 2.5, 5 Speed Black and Palomino "Mordechai"
1985 Porsche 928S (32V), 5 Speed
1980 Porsche 928 (16V), 5 Speed
Reply With Quote
Old 07-23-2008, 02:48 PM
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 10:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page