Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-30-2008, 07:32 PM
cdplayer's Avatar
Just my Jeep and my S500
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sacramento, Calif.
Posts: 581
Cause of black smoke?

'84 SEC has been running like a dream. But today.......
Got off the freeway and at the light the car almost died. Idle fell below 500. Stood on the gas to keep it going while waiting for the green light.

Of course economy guage was all over the dial with the RPM dancing around. But in my driveway with pressure on the gas I noticed as much blake smoke from the exhaust as you would see on a Greyhound bus. ???

No EGR on this 500 engine. Does have the California emmissions. Did I burn through another oxygen sensor? All vac lines look good.
Close to 100 degrees outside. So I will take closer look when cooled down.

Any ideers??

__________________


Selling used Mercedes parts on Ebay...always changing...
cdplayer51 take a look!
____________

Last edited by cdplayer; 08-30-2008 at 07:35 PM. Reason: spelling
Reply With Quote
  #2  
Old 08-30-2008, 10:24 PM
jhodg5ck's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,405
Fuel...as in way too much of it!!

Could be faulty temp sensor, warm up reg, o2, fuel dizzy

Jonathan
__________________
Blue Ridge Mercedes
Jonathan Hodgman
http://www.blueridgemb.com/
Enthusiast Service, Restoration & Tuning.
Follow Us on Facebook!
Located in the Atlanta area
Specializing in all pre and post merger AMG's including Hammers and DOHC M117 engines.
Mercedes Repair Atlanta
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2008, 12:02 PM
cdplayer's Avatar
Just my Jeep and my S500
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sacramento, Calif.
Posts: 581
cdplayer

Quote:
Originally Posted by jhodg5ck View Post
Fuel...as in way too much of it!!

Could be faulty temp sensor, warm up reg, o2, fuel dizzy

Jonathan
The fuel prob I understand. I started the car this morning and all is well. So it's a something failing due to heat. I have OVP, ignition module, and fuel pump relay to change out.

Think I will do one at a time. Do not know testing the old part routine with the meter yet. But I will get through this an keep you guys posted.
__________________


Selling used Mercedes parts on Ebay...always changing...
cdplayer51 take a look!
____________
Reply With Quote
  #4  
Old 08-31-2008, 11:35 PM
cdplayer's Avatar
Just my Jeep and my S500
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sacramento, Calif.
Posts: 581
cdplayer

Changed OVP. No improvement. Changed fuel pump relay. Idle came back even and steady. No smoke. Getting dark, so tomorrow I will give it the real test on the road and in the heat.

__________________


Selling used Mercedes parts on Ebay...always changing...
cdplayer51 take a look!
____________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2024 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page