Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-25-2008, 11:28 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Thumbs up W210 E320 rough idle/ misfire

I am hoping someone can help.

2002 E320 wagon 4matic 76k miles

Rough idle. No CEL. Definitely missing, can feel vibration in cabin at idle.

Pulled the following codes:
P0303 - 3rd cyl misfire
P0171 - Lean left bank
P0174 - Lean right bank
P0300 - Multiple misfire
P0303 - 3rd cyl misfire

What's been done so far.

We ran the smoke machine for air leaks.
EGR stuck open - Replaced
Dipstick tube o-ring - replaced
Sealed a couple of small vacumm tube leaks.
MAS - removed and cleaned with CRC MAF cleaner
Swapped Coil pack, wires and plugs from Cyl 3 to Cyl 1.

Reset Codes, re-read codes, pulled P0112 IAT Sensor. Looks like the IAT is integrated into the MAF sensor.

In my mind I feel it is narrowed down to MAF sensor, plugs wires or Coil pack.

Hoping for some suggestions rather than throwing parts at it. Any suggestions?

Thanks!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2008, 11:43 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Most likely the MAF...

Of course the spark plugs are to be replaced at 5Years or 100K miles which ever comes 1st.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 09-29-2008, 02:35 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Update

Problem was bad plug wire. Initially the misfire code was Cyl 3 and random misfire. I moved the coil, wires and plugs to Cyl 1. Got too impatient for codes to show. Unplugged coil #1 without change to idle, replace those 2 wires, runs smooth.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page