Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-17-2001, 02:17 AM
Trey Class
Posts: n/a
Question Is my MB shop taking me for a ride $$$ ? Help...

I have an 86 300E. She ran like a baby until last week. She suddenly felt as if she were losing power. After I restarted her she sounded like a U-Boat almost like a diesel and ran really rough. A day later a attempted to crank her up but she would not catch I had her towed to a highly recommed MB shop who informed me that it was a fuel pump and filter. After the fuel pump was replaced she still runs very ruff and sounds aweful. He then told me that it was an electrical problem ( fuse box or something )and that I had some burnt wires. This just dosn't quite sit right with me. I'm hoping it's not the case but I'm thinking valve or piston. What's you take?

1. Loss of power
2. Loud knocking
3. Would not start < strong crank >
4. New fuel pump and filters
5. Constant knocking - Rough

Need your help. What do you think? [FONT=arial][COLOR=red]

Last edited by Trey Class; 09-17-2001 at 02:52 AM.
Reply With Quote
Old 09-17-2001, 10:38 AM
Registered User
Join Date: Jul 2001
Location: SoCal
Posts: 1,303
Are you saying the shop replaced the fuel pump, then returned the car to you in this condition?!

Assuming that is NOT the case (vehicle has not left the shop), then I would insist the old part be put back in, if it was not the cause of the problem, and that the R&R time charge be removed (diagnosis time is a valid charge). Then, either have them show you the burned harness, and it will have to be replaced or repaired as a start - or, if you doubt their ability, take your vehicle elsewhere.

Reply With Quote
Old 09-17-2001, 02:05 PM
J.HIDALGO's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 1999
Location: Jax, FL
Posts: 1,785

I am with steve. Why did they say it was the fuel pump and filter? DId they measure the fuel pressure? I can see a DIY'er changing the fuel filter and maaaayyybe the fuel pump first but, a pro? Follow Steve's advise and go somewhere else.
'86 300E
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad Fuel? SEBREN Tech Help 2 10-22-2004 02:05 PM
99 300E turbo diesel miss Fredmburgess Diesel Discussion 7 10-08-2004 07:35 PM
Rough Idle & Cruse Control Problem 1988 300E billw7 Tech Help 1 09-27-2004 05:58 AM
One last try on this problem...sounds like a loose valve but isn't. lietuviai Tech Help 26 03-31-2004 12:04 PM
It almost sounds like a spark knock! oilslick Diesel Discussion 9 01-31-2004 02:37 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:37 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page