Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-01-2001, 02:48 AM
Posts: n/a
Angry Fuel pump? 140...Help!!!!!!!!

OK, my car was sitting for a few hours after a day of driving...when I started it, I noticed a strange vibration, and that my engine didn't quite sound right. I pulled out of my driveway and the car was VERY sluggish, so by the time I got to the end of my street, I turned back, knowing something was wrong...when I pulled the car into the garage, I left it running, and gave the engine a couple of I let go of the gas, the car gave a slight shudder, then you could hear the engine ALMOST give out, but it would keep going (even the interior and dome lights would dim, so you could tell the alternator was slowing as the engine almost cut out)...this was all followed by a very strong gas smell. I tested it a few more times, and the action is consistent. I didn't see any fuel on the ground anywhere, but I also haven't gotten under the car yet to check it...I am very hesitant to start the car any more if there is a potential gas leak.

The car is a 1994 S500 coupe with about 95k miles on the clock. Please, give me any advice, and I plan on having a mechanic friend of mine come look at it later today. Thank you.
Reply With Quote
Old 10-01-2001, 07:42 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
It sounds like the fuel that is entering the combustion chambers isn't being burned...I have replaced MANY MANY distributor caps and rotors for this condition.

Donnie Drummonds
Reply With Quote
Old 10-01-2001, 07:58 PM
JimF's Avatar
'94 S500: only 793 sold!
Join Date: Mar 2001
Location: San Diego, CA
Posts: 1,924
. . could be a lot of things. . .

as Donnie said cap, rotor, etc but it could be also fuel filter, fuel pump, pressure requlator to name some others.

Let's us know!
Regards . . . . JimF
'94 S500 Cpe

Visit my Mercedes Web Page
Reply With Quote
Old 10-02-2001, 04:11 AM
Posts: n/a
well, I had two mechanic friends of mine check it out, one (who never gives me much of a break and always makes money off of me...) suggested a full tuneup (cap, rotors, wires, plugs etc) and said it would run me a good $1500.

The other guy, who I'm much cooler with, as I help him with his marketing and send a lot of business his way, and he gets me parts and stuff at cost, said that it's a sensor issue, that he thought was fixed before (he was familiar with the car before I bought it) but came back to sting me...which is causing it to dump fuel...he tested it and revved it heavily and the cats were getting VERY hot to the point where you could smell a burning odor, and smoke was jetting out of the muffler. Needless to say...I'm not looking forward to this repair bill either way. Stay tuned....
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1998 C230 Fuel delivery issue > fuel pump ? JTWII Tech Help 8 12-16-2003 08:48 PM
190E Fuel Pump Relay/Electrial problem treynolds Tech Help 0 05-29-2003 10:59 AM
380E won't start, fuel problem (pump good) New2MBZ Tech Help 0 05-22-2003 12:06 AM
Fuel Pump Problems..............Relay? DC Tech Help 3 09-17-2000 08:52 PM
300e fuel pump rich30769 Tech Help 3 09-03-2000 02:12 AM

All times are GMT -4. The time now is 11:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page