Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2001, 05:03 PM
Registered User
Join Date: Aug 2001
Location: Brisbane, Australia
Posts: 46
Question a/c push button control w126

I have a problem which I believe is in the pbc (push button control) on my automatic control unit
The fan wont work sometimes, but if I lower the round temp to min it works, only to not work when set to a temp.
After moving the temp switch up and down and pushing the buttons and adjusting the fan setting from high to low and back to automatic I can get it to work on auto agian.
I have read the DYI section which describes the problem in the early 126, with poor connection between the temp control switch and also poor soldering points.
My question is if I pull the pbc out where and how do I start to improve the connections.
Thankyou Mark
Reply With Quote
Old 10-09-2001, 08:39 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Use a solder iron to heat the terminals and put a dab more of new solder on it.
Donnie Drummonds
Reply With Quote
Old 10-10-2001, 12:34 AM
300EVIL's Avatar
Moderator Incarnate
Join Date: Apr 2000
Location: Lake Geneva, WI.
Posts: 1,676
I second that motion! Benzmac said it all. i fixed my climate control last weekend by doing the same as described above. although there is a 50% chance that this will solve your problem it is well worth it. why sped hundreds of dollars when you don't have to.
Good luck and keep us posted!
Current Stable:
01 ML55 AMG
92 500E (a few mods)
87 300E (lots of mods)
00 Chevy 3500HD Diesel Box Truck
68 18' Donzi Marine
06 GT i-Drive7 1.0 Mountain Bike (with GPS!)

PREVIOUSLY OWNED:83 300SD, 87 420SEL, 88 420SEL, 90 420SEL, 86 560SEL, 86 190E 2.3-16V AMG, 94 E320

Reply With Quote
Old 10-11-2001, 03:59 PM
Registered User
Join Date: Aug 2001
Location: Brisbane, Australia
Posts: 46

Thanks for your support I will give it a go today and let you know how I get on,
Reply With Quote
Old 10-12-2001, 03:51 PM
Registered User
Join Date: Aug 2001
Location: Brisbane, Australia
Posts: 46
Talking fixed

I started with the main terminals on the thermo switch, resoldered them making sure to get a good contact to the curcuit board.
Then moved to the main curcuit board on the pbc resoldered any points that looked suspect, about thirty in all.
Re-installed it. Total job time about 35 minutes taking it slow and easy.
And Hey Presto. It worked beautifully.
Thanks everyone my most annoying problem gone.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yet another A/C Climate Control Problem for 190/201 orangedawg Tech Help 3 12-16-2003 08:10 PM
R129 500SL Climate Control Auto Mode and A/C longevity warren128 Tech Help 2 12-09-2003 02:32 PM
Where is a/c control unit? lakelover Tech Help 5 11-01-2003 10:05 AM
Push botton climate control blues Old Deis Diesel Discussion 8 10-20-2003 09:27 PM
acc push button module (3rd version) erubin Diesel Discussion 5 06-11-2003 08:04 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:36 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page