Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-17-2001, 03:10 AM
rsc
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy instrument panel and brake light failure

PLEASE HELP...

I have a 1987 2.3-16 w/ 219K miles. Recently, the gas, oil pres, oil temp, water pres, and volt meter gauge ceased to work. Along w/ gauges, the brake lights and reverse lights do not work. the driving lights (contants) and signals are still functional--as are the tach, speedo, and econo gauges. All the fuses and bulbs check out. I hesitate to ask this, but is there a simple resolution for this issue (like a faulty relay)?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-17-2001, 03:31 AM
JCE's Avatar
JCE JCE is offline
Down to the Wear Bars
 
Join Date: May 1999
Location: So Kalifornia
Posts: 2,189
Just for drill, you might try replacing all the fuses - sometimes they can develop a hairline crack and look fine, (and occasionally even check OK with a meter), but heat and vibration open them up. You might also consider checking the battery ground wire and other grounds. On my 87 300E, the instruments and brake lights are on the same fuse. When it got a hairline crack, the same thing happened. It is a cheap starting point, anyway.

BTW, you list your location as soCal. Check out the thread in 'Open Discussion' on the Mercedes Shop meeting in SoCal, if you are interested.
__________________
John

2003 Firemist Red/grey leather SL 500
2015 Palladium Silver/black mbtex GLK 350
1987 Smoke Silver/burgundy mbtex 300E Sportline (SOLD)

Click to see 87 300E
Reply With Quote
  #3  
Old 10-17-2001, 11:11 PM
rsc
Guest
 
Posts: n/a
thanks for the help John (turns out i over looked the fuse and it was a hair-line break).

i would like to learn more about these MBshop meets (ill try to find my way around this site).

-Rick
Reply With Quote
  #4  
Old 08-21-2003, 04:27 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Portland, OR
Posts: 22
I just had the same thing happen to my 300e. Looks like it was awhile back but do you recall hearing a noise behind the dash?

I did look at the fuses first thing and they appeared OK but I'll check for the hair line crack.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-22-2003, 08:12 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Location: Portland, OR
Posts: 22
I had a chance to further check the fuses and found the hair line break in the fuse #5 for the panel. I'm good to go.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E320 wagon 3rd brake light bulb change haYnBenz Tech Help 3 09-30-2002 07:02 PM
Brake lights & Battery light stay on. help! Phill Tech Help 3 04-05-2002 09:10 AM
ABS Light after applying brake -90 560SEL jbrady Tech Help 1 11-11-2001 08:10 PM
Left-rear brake light out: mystery Robert Boyer Tech Help 2 10-28-2001 03:52 PM
Brake Warning Light / Instrument panel Gene Wager Tech Help 1 12-06-2000 09:58 PM



All times are GMT -4. The time now is 09:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page