Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 11-08-2001, 09:35 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 272
Last observation guys. The compressor cuts out...doesn't reengage (that doesn't look right) until I turn the controller on the dash off..then back on . and sometimes that won't work imediately, I have to wait 30 or so seconds after I turn it off to turn it back on effectively.
Reply With Quote
  #17  
Old 11-08-2001, 11:10 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
Your pressures look good. The low side might be a little low if its still R12.

The pressures are probably not your problem. The fact that it takes recycling the key may not mean anything other than to say that is probably a controlller issue. I would say that that is the way the comressor controller works though. If it sees a engine problem, probably only voltage or rpm on your car, it shuts down untill the key is cycled.
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
  #18  
Old 11-08-2001, 11:51 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 1999
Location: Surrey, Beautiful British Columbia, Canada
Posts: 750
been there, done that. there's a host of possibilities associated
to this kind of problem. from belt slippage all the way to the
pushbutton control unit. my problem was caused by a loose
wire connection located atop the compressor.
Reply With Quote
  #19  
Old 11-08-2001, 06:02 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 368
Did you check the evap temperature sensor? A bad sensor would cause the same problem that you are describing.

Vinamg
Reply With Quote
  #20  
Old 11-15-2001, 07:40 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 272
Yes and thanks for the reply. The tech just replaced the ev. sensor and there was no benefit.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Air Con Conversion in UK (190e) webcentre Tech Help 0 08-06-2004 12:20 PM
Air filter housing for 1991 420SEL BENZ-LGB Tech Help 1 05-11-2001 06:18 PM
Second Ram Air '87 300E Thanx Larry Bible dlswnfrd Tech Help 22 02-01-2001 07:29 AM
Cleaning out your Air Box Chris Ecklund Tech Help 2 06-28-1999 08:49 PM
Air Con installation mehdi Tech Help 4 04-09-1999 09:47 AM



All times are GMT -4. The time now is 12:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page