Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2001, 03:12 PM
Posts: n/a
defective lamp warning

Does anyone know if the Highbeam indicator lamp on the dash is connected to the "defective lamp" warning signal on a '98 e300.
I have been looking for a lamp out and this is the only one I can find.
Thanks for any help
Reply With Quote
Old 11-08-2001, 03:25 PM
Registered User
Join Date: Apr 2001
Location: Jacksonville Florida
Posts: 723
Question bulb check lite

1 have you replaced any bulbs ?
2 please inspect the rear tail lite bulb holders the plastic housing
for possible MELTED PLASTIC/CONNECTIONS seen lots of these on the 210 body
3 if you have replaced any bulbs? please check/inspect them for the correct bulb size/number/watt/etc
4 and the high beam will kick on the bulb check lite
good luck
OBTW PLEASE check the fog lites in the lower bumper

Last edited by mark cummins; 11-08-2001 at 06:21 PM.
Reply With Quote
Old 11-08-2001, 04:28 PM
J.HIDALGO's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 1999
Location: Jax, FL
Posts: 1,785

Did you check the third brake light or brake lights in general and the license plate lights? Always overlooked!
'86 300E
Reply With Quote
Old 11-08-2001, 04:57 PM
jsmith's Avatar
Join Date: Aug 2001
Location: At Sea
Posts: 1,729
i've been getting intermittent light outs since the onset of cold weather. that darned rear taillight assembly sure has loose fittings. all the bulbs feel loose and the rear fog contact broke off! i know the assemblies ain't cheap either, never mind that they're just some plastic parts...
1993 300e-2.8
- gone now <sigh>
"Do not adjust your mind, it's reality that's malfunctioning"
Reply With Quote
Old 11-20-2001, 12:42 PM
Posts: n/a
Problem solved

I found my problem. There is a seperate fuse box next to the light switch in a panel hidden when the drivers side door is closed. The right side highbeam and highbeam indicator circuit fuse are located in this box. I also understand that there is another fuse box under the back seat, where the battery is on this car.
'98 e300 turbodiesel.

thanks for the help
Reply With Quote
Old 12-04-2001, 11:13 AM
apb apb is offline
Registered User
Join Date: Mar 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 443
I am getting frustrated with this warning.
My defect. lamp warning comes one once in a while (once every two-three days) when I apply the brakes only.
a few days ago, I replaced all brake bulbs and it just did it again.
It's a 1997 W210 (E420), what else do I need to look for? The plastic cups that hold the bulbs seemed fine when I checked them. . .
1997 E420
2005 CLK500 (conv)
2010 GLK350
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to fix CLK 320 LAMP Defective warning ?? bandit1911 Tech Help 9 03-26-2012 05:29 PM
Defective lamp warning comes and goes pinapplex Tech Help 1 08-09-2004 06:12 PM
Defective lamp indicator is defective cooker Tech Help 3 07-25-2004 09:06 PM
ASD warning lamp on Denrac Tech Help 0 11-05-2003 10:13 PM
Defective Lamp sjshrum Tech Help 1 10-30-2001 03:39 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page