Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-04-2009, 11:57 PM
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Columbus, OH
Posts: 12
Sensor replacement?

Hi all - been searching for a while but I don't see any threads that seem to apply. Here goes: 93 400E, 140K miles, trouble of hesitating/nearly stalling has been very intermittent since 100K miles. So infrequent that I could never duplicate it for my local MB shop. Usually runs fine, but out of the blue it will just bog down, shudder, wants to stall. Only happened during warm, humid weather - never during the winter, and only a few times a year. I eventually limp it to my destination, and the next time it's started it runs fine. However, over the past month it suddenly got much more frequent (weather doesn't matter). Giving it more throttle only makes it worse, so I kind of feather the pedal and coax it along.

If I hold it in a lower gear, it usually clears up - and surges when it does - above roughly 3K RPM or so. When exhibiting this behavior, it will "catch", and lunge, then bog down again. Seems like ignition trouble to me. I changed the plugs a while back, but it really didn't seem to help. Last week I changed the O2 sensor, no joy. I see there are a couple sensors available for this model, but I can only think the mass air sensor might be giving bogus or flaky readings. One can't pull codes on the car because it doesn't offer that feature - although there is surely some computer management. I think you can on the 1994+ models.

Anyway, thoughts welcomed as to what I might try next. Maybe mass air or a different sensor? It's only running well maybe half the time right now, so I can't trust it.

Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-2009, 12:05 AM
E150GT's Avatar
I'm a chicken
 
Join Date: Sep 2006
Location: SAN ANTONIO, TEXAS
Posts: 1,148
maybe you should check your fuel pressures?
__________________
1984 300SD Orient Red/ Palomino
1989 560SEC
2016 Mazda 6 6 speed manual
1995 Ford F-150 reg cab 4.9 5speed manual
Reply With Quote
  #3  
Old 10-12-2009, 10:45 PM
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Columbus, OH
Posts: 12
I'll keep that in mind - will have to have the shop do that. Thanks...

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page