Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-11-2009, 06:52 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: NE Pennsylvania
Posts: 196
300se tcm location

can anyone tell me where the transmission control moduel is located in a 1989 300se?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-12-2009, 08:21 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Transmission on that car is 100% mechanical....no computer control.

In fact MB didn't use electronic transmissions until 1996 in the USA.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 10-12-2009, 10:22 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: NE Pennsylvania
Posts: 196
thanx for reply and info,,my sons 300se is not shifting into high gear...then shut it off and restart and it works flawless.took it to a tranny shop,guy drove it for 3 days no problem,,i drove it home 20 miles mixed city highway and it drove perfect..my son takes it out that nite,,perfect..next day problem back..no slipping just shift problem...any ideas....i have a twin 300se in my yard for parts that has rod knock and tranny shifts good...thanx for any help
Reply With Quote
  #4  
Old 10-12-2009, 03:57 PM
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Hudson WI
Posts: 169
I bought a low mileage 1990 300SEL this spring that was in beautiful condition, but had no service records. I had the car for less then 2000 miles, and was in the process of catching up on some regular PM work when the transmission suddenly refused to up-shift. First I felt sick, then I decided to do a transmission fluid and filter change, as that was on my list anyway. Well, I changed the fluid, which was at the correct fill level and kind of dark, and the filter. It corrected my problem. Apparently the filter was clogged enough to restrict fluid pressure causing the no up-shift. As I said, the fluid was at the correct level, and Iíve seen worse as far as the color goes, but that filter was in bad shape. Maybe youíll get as lucky as I was.
Good luck
Reply With Quote
  #5  
Old 10-12-2009, 07:25 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: NE Pennsylvania
Posts: 196
i usually dont have luc like that.ill drop the pan and look.the car has 100k.i got it cheap so whatever i have to do is well worth it.thanx for reply.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page